Hele taky trpím psychickou poruchou, dokonce vážnější než ty, všude kde to jde to zamlčuji, čím víc začínám vidět svět kolem sebe, tím víc zamlčuji věcí, protože lidi jsou kokosi.
Co se týká prověrky, tu jsem dostal, sice ne na stupeň důvěrné, ale měl jsem normálně přístup do blokovaných částí ruzyňského letiště, pracoval jsem u airolinek.
Upřímně řečeno, to jak moc jsem to řešil, tak prostě ta práce za to nestála ani náhodou. V dnešní době automaticky vyřazuji všechny nabídky práce, které vyžadují nějaké speciální požadavky, jako bezpečnostní prověrka, návštěva psychologa, či nějaké složité a zdlouhavé background checky, či nějaká přísná bezpečnostní opatření.
Z mojí zkušenosti žádná z těchto prací se specialitami neplatí lépe, není lepší, a opravdu se na pohovoru ptám: "proč bych měl zrovna pracovat s vaší firmou co spolupracuje s tajnými službami??? O kolik více dostanu". A dostávám nechápavé pohledy, jakože přeci nemůžu za jejich vyšší požadavky a prověřování očekávat něco navíc.
Osobně jsem se zařekl, že se státní sférou nechci ani vzdáleně mít nic společného. A zatím si vážně nemůžu stěžovat, u komerčních firem áčkové podmínky, áčkový plat a žádné dotazy.
Jeden personalista mi řekl, že když nechci prověřování z jejich strany, že něco musím skrývat, tak jsem ho poslal k šípku. Aktuálně jsem na tom tak, že asi mám poslední zaměstnání, docela jsem se v kariéře vyškrábal nahoru, a myslím, že nabídky na HPP už do budoucna vůbec přijímat nebudu, jen remote IČO.
Můj osobní pohled, pokud chce zaměstnavatel něco víc, než dvě reference od posledního zaměstnavatele, poslední vysvědčení a ukázat občanku, ať se jde bodnout.