Ahoj, vsimnul jsem si, ze kvuli zavislosti na Python2 odebrali z Debian testingu wicd - program na spravu ethernetovych a wifi siti. Sice uz existuje prepsana verze pro Python3, ale je dost zabugovana (nenajde vsechny site v okoli, neustale pada, Gtk verzi se mi nepodarilo ani zprovoznit, ...).
Dival jsem se po nahrade a rekl si, ze nmtui je presne to, co mi staci. Takze NetworkManager. Problem je v tom, ze se mi nedokaze pripojit k wifi siti a neustale dokola pozaduje heslo. Zjistil jsem, ze kdyz se pripojim pres samotny wpa_supplicant s ovladacem wext (-Dwext), tak vse funguje. Bez nej (resp. s ovladacem nl80211) se wpa_supplicant chova stejne, jako NetworkManager. Pokusil jsem se tedy NetworkManageru vnutit pouzivat wext, ale marne.
Zkousel jsem v souboru /etc/NetworkManager/NetworkManager.conf v sekci [main] pridat wifi-wext-only=true (podle dokumentace), ale z logu to vypada, jako by se vubec nic nezmenilo. Rikal jsem si, jestli je podpora pro toto nastaveni nakonfigoravana pri buildeni (--with-wext=yes) pro Debian?
Pak jsem zkousel v systemctl servisce pridat argument -Dwext, ale take bez uspechu, NetworkManager si wpa_supplicanta nejak spousti sam a ten ovladac mu proste nepriradi.
Meli jste nekdo stejny problem a vyresili jste ho?