Vyběr notebooku pro běžného uživatele

luvar

• 242
    • Zobrazit profil
Vyběr notebooku pro běžného uživatele
« kdy: 08. 10. 2020, 20:21:15 »
Ahoj vospolok,
rad by som si nechal poradit pri vybere notebooku. Uzivatel sa stazuje, ze robenie fotoknih (happyfoto win app) ide pomaly a seka sa to casto. V predmetnom HW je nejaky hdd krizeny so ssd s ubohym iops a windows 7 tam tiez nie je nejako vyladeny... Ramky je tam tusim 8GB. Z tohoto chce uzivatel upgradovat s cielom: "pojde na tom robit fotoknihy a facebook". Cielom je aj pokoj od zakaznika na aspon 5 rokov. Cenovy limit nie je tvrdy, ale mal by byt niekde v okoli 1200 eur.

Ja si predstavujem 16gb ram a 1TB ssd ako zaklad. Nasledne fullHD rozlisenie (viac nema zmysel?) na cca 15 palcovom monitore. Mozno by bol fajn dotykovy monitor a urcite nejaky s rozumnejsim pokrytim farieb. Osobne som zaslepeny lenovom a ine moc nepoznam. Preto chcem vlastne poradit.

PS: Poprosim ziadne flamewars, ale rad by som podporil AMD, ak to nebude vyslovene nevhodne (pri thinkpadoch dovazanym do SR to tak aj kusok vypada).
« Poslední změna: 08. 10. 2020, 20:46:13 od Petr Krčmář »

Re:Vyběr notebooku pro běžného uživatele
« Odpověď #1 kdy: 08. 10. 2020, 22:12:08 »
Program neni pro linux, smula, ale pozaduje 2GB RAM takze 16 je zbytecne moc. Kazdopadne funguje na Win 10. Za 30k uz koupih hodne sluzny notebook at to bude HP, Lenovo etc. Vlez na Alzu tam su naklikej parametry ktere povazujes za dobre a uvidis sam jaka nabidka vyleze..

alex6bbc

• 1 732
    • Zobrazit profil
Re:Vyběr notebooku pro běžného uživatele
« Odpověď #2 kdy: 08. 10. 2020, 23:43:44 »
synek chce hrat hry, takze pujdeme do stolniho kompu, ale uvazovali jsme i o notebooku.
za 30 tisic kc se da sehnat sikovny notas s ryzenem, 16 gb ram, urcite bych chtel i nvme ssd, kdyz uz ne cele tera
tak aspon 500gb a pak druhy treba sata ssd disk.

pod 16gb ram uz by nesel v zadnem pripade, amd ryzeny jsou myslim levnejsi nez intely, ale jinak je to detail
a netrval bych na amd. ale uz rozhodne zadny hdd do notebooku.