Nedavno som kupil
NVR DS-7608NI-K1(B) a jednu
kameru DS-2CD2065G1-I na test. Najprv som uvazoval o NVR s 8x PoE, ale potom som radsej zobral klasicky NVR +
PoE switch DS-3E0310HP-E. NVR je z vnutra prazdny a obsahuje len zakladnu dosku o rozmeroch 125*70 mm so SATA portom pre HDD (skatulka NVR mohla bit o polovicu mensia, ale budis). Vsetko som to pozapajal a NVR som prepojil so starym LCD displejom cez VGA konektor. Po zapojeni sa prejde uvodnou konfiguraciou a myslim, ze aj kamera sa automaticky pridala do NVR. Vsetko sa nastavuje mysou pripojenou k NVR.
Myslel som si, ze ked je to pripojene na stary LCD a este k tomu cez VGA analogovy kabel, tak obraz je trocha blby. Ihned som presiel k normalnejsiemu 27" Full HD LED monitoru a pripojil som sa ku kamere a NVR pomocou IP adries. Hikvision ma od vyroby IP adresy pre NVR 192.168.1.19 a pre kamery 192.168.1.64. Samozrejme sa to da zmenit (pouziva sa na to soft SADP a pre konfig IVMS (bohuzial tie softy su urcene pre MS win a nieco aj pre MAC, pre linux nie su)).
Web interface pre NVR a kamery su intuitivne a prehladne. Jediny problem vidim v tom, ze vo web iface v NVR sa neda zobrazit online video (proste to nejde). Prakticky sa tam da nastavit takmer vsetko co aj cez NVR na ktory sme pripojeny priamo mysou. To je aspon vyhoda, ze NVR moze ist do racku a nebude rusit.
Ale najhorsie na tom su tie mazanice s 6 MPx kamery. Myslel som si ze obraz bude OK, ale mylil som sa. Obraz je mazanica (neviem si predstavit ake mazanice su pri 2 MPx kamerach). Skusal som online video prehliadat v linuxe cez google chrome, operu a mozillu, vsade je obraz skaredy.
Skusil som nabootovat aj MS win 7 a tam sa zoznamoval so SADP a IVMS. SADP je skor na zmenu IP adries, automaticke pridelovanie pevnych IPeciaek a pod. V IVMS sa konfuguruje viac moznosti, skor je to pre pokrocile funkcie. Ale podme k online sledovaniu co zaujma asi kazdeho. Skusil som Google chrome a obraz bol podobna mazanica ako v linuxe. Takze este mi ostalo vyskusat IE. V IE je obraz omnoho omnoho lepsi ako v mozille a chrome (neviem cim to je, ale je to tak).
Dalej som skusil hik connect. Tam je obraz celkom slusny, ale to asi preto, ze na smartfone mam 5" displej. Ak som zoomoval, tak obraz sa pochopitelne zhorsoval.
Ja viem, ze to nie je televizna kamera, ale kamarat mi dal raz nejaku kameru na sledovanie deti (ze on to nevyuzije), co kupil v bazare za 10€ a obraz je asi porovnatelny s DS-2CD2065G1-I.
Tak bud som dement a neviem to nastavit, alebo je to nejaky vadny kus. Ak mi neverite, mozem spravit screenshot z kamery.
Este jedna vec. ak sa klient zaregistruje na hik connect, tak bude moct sledovat kamery online aj bez verejnej IP adresy. Ja nechcem vyuzit nejaku cinsku VPN siet, chcem sledovat kamery cez moju verejnu IP.
Hik connect sa da stiahnut priamo z webu hikvision (ako niekto spominal v google play nie je). Nainstaloval som to a nikde som sa neregistroval. Zatial hik connect funguje v LAN, ale po presmerovani portov by mal fungovat aj na WAN. Takze bud vystavim kamery do internetu s nejakym silnym heslom a zvlastnym portom, alebo si postavim na to vlastny VPN.
Urcite sa nechcem pripajat cez cinske IP.