Poraďte výrobce kamerového systému

flack

Poraďte výrobce kamerového systému
« kdy: 22. 07. 2020, 15:34:11 »
Zdravim budem prerabat znamemu kamerovy system. Samozrejma to mozem nechat na odbornu firmu, ale tiez uz niesom novacik a aj tak budem ja ten komu sa ozve, ak to nebude fungovat(tak ako doteraz).

Viac menej mam jasno ze vyber padne na Hikvision alebo Dahua (peniaze vraj niesu proble-uvidime). Povodne mi do toho padla este znacka Uniview, ale kedze kamerky budu hlavne v extereri tak Uniview vraj neni uplne idealny.

A prekvapila ma aj informacia o vyluceni z ONVIF  Hikvision a Dahua.

Kedze ma starsie kamery GEOVISION a niektore mozno ani nebude treba vymienat, tak by sa zakupilo nove NVR a par novych lepsich kamier. Zial tu je poziadavka na take tie DOME kamerky ktore maju IK10-teda to anti vandal sklo. Moja predstava je uz siahnut po 4K kamerach, resp kupit NVR ktore bude ratat aj z variantu, ze sa starsie kamerky casom vyhodia uplne. Pocet Kamier je momentalne 5 a zariadenie na 8 kamier by bolo podla vsetkeho vhodne(pripadne na viac)

Troska som prekvapeny ze hikvision appka sa neda stiahnut z google play(zase tie americko-cinske vztahy). Neviete nahodou ako to je ak vypadne internet ci  tie appky do smartphonoch vedia nejak inteligentne pristupovat na kamery v ramci lokalnej LAN sieti a ked je mimo objektu, ci sa v tej chvili pripaja k systemu cez GSM/3G/LTE..? Tipujem ze sa to robi tak, ze si do appky prihodim ako keby dva systemy, jeden pripojim teda cez Verejnu IP alebo Cloud od vyrobcu a tu druhu nastavim manualne na LAN IP?

A bol by som rad keby napisal niekto kto vie porovnat kvalitu obrazu kamier Hikvision a Dahua, pripadne samotnu mobilnu applikaciu. Ak som zabudol nieco dodat napiste. Kamerky budu POE, kedze uz tam sietovy kabel je. Pripadne ci ma zmysel uvazovat nad 4k.
« Poslední změna: 22. 07. 2020, 15:37:23 od Petr Krčmář »

Re:Poraďte výrobce kamerového systému
« Odpověď #1 kdy: 22. 07. 2020, 16:26:26 »
videl jsem hikvision i dahua.
dahua je odpad. hikvision v poho.
jako nvr pouzivam qnapy, velice dobra zkusenost se supportem. onvif nepotrebujes, kdyz maji integraci. kdyz si nahodou vyberes kameru co neumi, ale das jim ji nekam na net, tak ti ji na dalku zaintegrujou, zrovna ted mi makaj na jednom cerstve eol axisu h265..
vzdaleny pristup resim pres vpn na mktiku.

kde je ten spammer se synoforum? :)))

« Odpověď #2 kdy: 23. 07. 2020, 22:02:10 »
Mám více než 2 roky 22 HikVision kamer na 4 jejich DVR a je to to nejlepší, co jsem za ty roky našel.
Používám jak web rozhraní pro setup, tak Android appku pro monitoring.

Systém je to sice poměrně uzavřený, ale perfektně fungující, se skvělým obrazem a za super ceny.

Co mě překvapilo ve srovnání s řadou jiných značek je optimalizace datového toku. I na normálním připojení (upload 2 - 5 Mbps) je schopen ti poskytovat souvislé netrhavé kvalitní přenosy.

« Odpověď #3 kdy: 24. 07. 2020, 12:19:43 »
Máme 120kamer od Dahua s 3x NVR (24bay) a také HikVision. V porovnání s obrazem bych neřekl, že je nějaký výrazný rozdíl. Používáme 8MPx kamery - mají slušný obraz i celkem dobrý zoom, umí H265 (což byla podmínka) a mají i ONVIF, ale nevyužíváme. Už jsem řešil problémy alá ztracené záznamy - problém byl v tom, že HDD byly v RAID1 - což při zaplnění RAIDU a startu zápisu na další pár disků, ztrácely se nám záznamy - např 1-3h záznamu. Dahua to vyřešila opravou firmwaru a přemapováním souborů. Do této doby fungovalo plnohodnotně SSH, kde byl upravený linux, ale šlo v tom normálně fungovat. Od opravy už SSH sice funguje, ale nejde se přepnout do shellu s rootem. Jejich SmartPSS funguje dobře a používám jej i na Debian 9 (pod Wine). Občas se dějou fuckupy, že se NVR samo restartuje a příčina není vůbec jasná, nebo mi hlásí, že je duplicitní IP na vstupním interface, ačkoliv jiné stejné IP v rozsahu není a jsou tam různé fuckupy, které nemají logiku a ani se nedají dohledat v logu jasné příčiny. Logy jsou relaitvně stručné a nic neříkající. Občas jsem z toho neštastný, ale když máme fakt problém, lidi z Dahuy se nám snaží pomoct problém řešit, už jsme řešili i přímo s Číňany, což se nám třeba u Hikvisionu nepovedlo. 

Hikvision tolik nepoužíváme, ale nerozchodil jsem iVMS v Debianu. Měl jsem problém se spojením s NAS uložištěm, ale jinak o něm prakticky moc nevím, ale je to také tím, že na něm nemáme tolik kamer a není to tak důležité. Občas je třeba restart nějaké kamery, ale to je asi tak vše.

flack

« Odpověď #4 kdy: 27. 07. 2020, 19:20:48 »
Dakujem diskutujucim. V podstate ste ma ubezpecili ze to neni zla volba vziat hikvision.

Molex1

• 217
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 27. 07. 2020, 19:33:48 »
Všude na skladových areálech (haly v horních tisícíh i několika desítkách tisíc km) se nepoužívá prakticky nic jiného než Hikvision

« Odpověď #6 kdy: 27. 07. 2020, 20:53:51 »
Nedavno som kupil NVR DS-7608NI-K1(B) a jednu kameru DS-2CD2065G1-I na test. Najprv som uvazoval o NVR s 8x PoE, ale potom som radsej zobral klasicky NVR + PoE switch DS-3E0310HP-E. NVR je z vnutra prazdny a obsahuje len zakladnu dosku o rozmeroch 125*70 mm so SATA portom pre  HDD (skatulka NVR mohla bit o polovicu mensia, ale budis). Vsetko som to pozapajal a NVR som prepojil so starym LCD displejom cez VGA konektor. Po zapojeni sa prejde uvodnou konfiguraciou a myslim, ze aj kamera sa automaticky pridala do NVR. Vsetko sa nastavuje mysou pripojenou k NVR.

Myslel som si, ze ked je to pripojene na stary LCD a este k tomu cez VGA analogovy kabel, tak obraz je trocha blby. Ihned som presiel k normalnejsiemu 27" Full HD LED monitoru a pripojil som sa ku kamere a NVR pomocou IP adries. Hikvision ma od vyroby IP adresy pre NVR 192.168.1.19 a pre kamery 192.168.1.64. Samozrejme sa to da zmenit (pouziva sa na to soft SADP a pre konfig IVMS (bohuzial tie softy su urcene pre MS win a nieco aj pre MAC, pre linux nie su)).

Web interface pre NVR a kamery su intuitivne a prehladne. Jediny problem vidim v tom, ze vo web iface v NVR sa neda zobrazit online video (proste to nejde). Prakticky sa tam da nastavit takmer vsetko co aj cez NVR na ktory sme pripojeny priamo mysou. To je aspon vyhoda, ze NVR moze ist do racku a nebude rusit.

Ale najhorsie na tom su tie mazanice s 6 MPx kamery. Myslel som si ze obraz bude OK, ale mylil som sa. Obraz je mazanica (neviem si predstavit ake mazanice su pri 2 MPx kamerach). Skusal som online video prehliadat v linuxe cez google chrome, operu a mozillu, vsade je obraz skaredy.

Skusil som nabootovat aj MS win 7 a tam sa zoznamoval so SADP a IVMS.  SADP je skor na zmenu IP adries, automaticke pridelovanie pevnych IPeciaek a pod. V IVMS sa konfuguruje viac moznosti, skor je to pre pokrocile funkcie. Ale podme k online sledovaniu co zaujma asi kazdeho. Skusil som Google chrome a obraz bol podobna mazanica ako v linuxe. Takze este mi ostalo vyskusat IE. V IE je obraz omnoho omnoho lepsi ako v mozille a chrome (neviem cim to je, ale je to tak).

Dalej som skusil hik connect. Tam je obraz celkom slusny, ale to asi preto, ze na smartfone mam 5" displej. Ak som zoomoval, tak obraz sa pochopitelne zhorsoval.

Ja viem, ze to nie je televizna kamera, ale kamarat mi dal raz nejaku kameru na sledovanie deti (ze on to nevyuzije), co kupil v bazare za 10€ a obraz je asi porovnatelny s DS-2CD2065G1-I.

Tak bud som dement a neviem to nastavit, alebo je to nejaky vadny kus. Ak mi neverite, mozem spravit screenshot z kamery.

Este jedna vec. ak sa klient zaregistruje na hik connect, tak  bude moct sledovat kamery online aj bez verejnej IP adresy. Ja nechcem vyuzit nejaku cinsku VPN siet, chcem sledovat kamery cez moju verejnu IP.
Hik connect sa da stiahnut priamo z webu hikvision (ako niekto spominal v google play nie je). Nainstaloval som to a nikde som sa neregistroval. Zatial hik connect funguje v LAN, ale po presmerovani portov by mal fungovat aj na WAN. Takze bud vystavim kamery do internetu s nejakym silnym heslom a zvlastnym portom, alebo si postavim na to vlastny VPN.
Urcite sa nechcem pripajat cez cinske IP.

flack

« Odpověď #7 kdy: 28. 07. 2020, 07:51:39 »
To darebacik:
Super bol by som ti vdacny za ten screenshot.

Pri tom citani ma napada, ze tieto kamerky pouzivaju viacero streamov, ktore teda zodpovedaju urcitej kvalite.
Na druhej strane  1/2,4 " CMOS senzor nebude asi zarucovat uplne najkrajsie obrazky. Ale ja mam k dispozicii na porovnanie len uplne stare kamerky.

Medo77

• 300
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 28. 07. 2020, 09:14:43 »
Pripajanie cez CN servere - standardne je zapnute p2p - treba to vypnut.
(dahua to ma ako easy4IP alebo P2P)

Medo77

• 300
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 28. 07. 2020, 10:46:47 »
Obraz nema dovod byt mazanica - aj ked:
Je pravda, ze primarne tie ich ActiveX prvy podporuju IE, snazia sa aby to bolo otvoritelne v inych prehliadacoch (treba overit, co je podporovane). (mam modely co chodia len pod IE, a novsie aj pod firefoxom).

Ako je popisane vyssie, moze to byt streamom a celkovo nastavenim kamery.
(PAL/NTSC). Rozlisenie streamu by mohol vidiet v tom, co pozeras (v IE asi ano, v appkach netusim, ale primarne mrkni do settingu). Ak je obraz dobry na mobile, nie je dovod aby to neslo aj v pc.
(pripadne skus nie defaultny port ale ONVIF, ci RTSP vo VLC playeri)

« Odpověď #10 kdy: 28. 07. 2020, 19:31:30 »
To darebacik:
Super bol by som ti vdacny za ten screenshot.

Pri tom citani ma napada, ze tieto kamerky pouzivaju viacero streamov, ktore teda zodpovedaju urcitej kvalite.
Na druhej strane  1/2,4 " CMOS senzor nebude asi zarucovat uplne najkrajsie obrazky. Ale ja mam k dispozicii na porovnanie len uplne stare kamerky.
Skusil som to prehrat cez vlc rtsp
Kód: [Vybrat]
rtsp://admin:heslo@192.168.1.64/Streaming/Channels/2Spominam si, ze ak som sa pripojil na NVR priamo (tym myslim prepojeny monitor s NVR a napojenou mysou) tak som tam niekde videl aj format ako ma vyzerat link pre rtsp. Teraz to vsak neviem najst. Nasiel som ale tento web https://www.ispyconnect.com/man.aspx?n=Hikvision a tam sa da vygenerovat link pre vlc. Avsak ked som nasiel svoju kameru, tak link nefungoval, ale skusil som vygenerovat pre inu kameru a vlc zacalo stream prehravat. Avsak ak som zobrazil info o mediu, tak som videl ze video sa prehrava s rozlisenim 640x360, takze asi preto vidim mazanice.
Zatial neviem ako prepnut na hlavny stream. Kameru mam zatial polozenu len vo vnutri a obraz v google chrome je asi taky. Je zrejme ze to asi nerobim OK a to co vidim je substream.

Medo77

• 300
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 28. 07. 2020, 22:30:37 »
No trochu tu plienime povodne vlakno ..

Hikvision nepoznam, tak skusim hadat (Dahua ako Hik, vsetko od jednej matere z Ciny :-) )
Dahua moze mat jeden hlavny (main) a 1-2 vedlajsie (Sub) streamy..
Ak ten link co si dal je funkcny, staci zmenit cislo Channelu (0 hlavny, 1-2 vedlajsie).

« Odpověď #12 kdy: 29. 07. 2020, 06:49:51 »
To urcite nestaci. Ten web co som dal vyssie generoval rtsp pre rozne kamery. Ako som napisal, tak konkretne pre moju kameru bol vygenerovany takyto
rtsp://admin:heslo@192.168.1.20/Streaming/Channels/101ktory samozrejme nefungoval. Skusal som rozne cisla 1,2,3,4 ... 101,102 ... (fungovalo mi len cislo 2). Mozno vobec nemam v kamere main stream povoleny, ale bolo by to divne, keby to bolo defaultne zakazane

flack

« Odpověď #13 kdy: 29. 07. 2020, 08:07:30 »
101 by podla tohoto pdf mal byt main stream

« Odpověď #14 kdy: 29. 07. 2020, 13:28:51 »
102 ide bez problemov
rtsp://admin:heslo@192.168.1.64:554/Streaming/Channels/102/?transportmode=unicastale 101 nie. Pripada mi ako keby som mal niekde v kamere zakazany main stream