Optika v novostavbě, na co si dát pozor ?

Re:Optika v novostavbě, na co si dát pozor ?
« Odpověď #30 kdy: 27. 07. 2020, 22:23:58 »
WiFi v domácnosti dostačuje pro 99% činností běžného uživatele. Tazatel neposkytl informace o velikosti a materiálu stavby ale někteří už mají jasno v tom, že WiFi bude nepoužitelná...

Kabel je kabel ale většina zařízení jeho potenciálu nevyužije nebo ani nemůže. Optický kabel na hajzlu opravdu nikdo nepotřebuje...

Tak to tu máme všichni radost, že v tom máš jasno. Hodně štěstí.

Molex1

• 210
    • Zobrazit profil
Re:Optika v novostavbě, na co si dát pozor ?
« Odpověď #31 kdy: 28. 07. 2020, 07:40:52 »
Sorry, ale tvrzení, že kabel je zbytečný rozhodně nesdílím. Páteřní infrastrukturu mám prostě připojenou kabelem (NAS, MODEM, SWITCH, TISKÁRNA) a vše funguje, to že tablet atd je přes Wifi je normální ale používám to pro koncové, nenáročné věci. Je velký rozdíl když přehrávám i jen FullHD video přes WiFi nebo po kabelu - po kabelu prakticky bez rozdílu zda je přímo na tom zařízení či vzdálené... na WiFi je i listování fotkami s prodlevou...

Takže za mě scénáře: práce s videem, fotkami, potřebuji rychle stáhnout filmy do notebooku na víkend (řádově desítky GB po gbit LAN jsou otázka minut ne desítek minut/hodin). Takže v pracovně mám notebook většinou na WiFi ale když dělám něco náročnějšího připojím si ho na LAN (většinou jednou za týden ale jsem rád, že to tak mám...) nevím proč tu řešíte investici v řádech jednotek tisíc korun na byt... (300m klubo kvalitního CAT6 kabelu stojí 3-5 tis...) teď stačí natahat a ukončit se může jednou když to bude potřeba...