Děkuji za příspěvky.
Toho GSLA check je celkem škoda. Celkově mi přijde, že okolo Gentoo vznikají zajímavé věci, ale mnohé se moc neudrží, což je škoda.
Genkernelvypadá pěkně, takové "celkem levné a celkem kvalitní".
K Firefoxu pro Debian: Děkuji za komentáře, ale opravdu mi šlo spíše o princip, jak to vydávají. Pokud si budu moci v Gentoo vybrat mezi třeba dvěmi nedávnými větvemi, bude to pro mě příjemnější než výběr mezi příliš novou a příliš starou větví. S profily Firefoxu IMHO umím.
Slotting vypadá taky dobře. Ale v případě Firefoxu si budu asi muset ručně pořešit updaty od doby, kdy se nová verze dostane do stable, že?
K updatům: přiznám se, že na Archu jsem je dělal zhruba takto: pacman -Syu, vyřeším případné dotazy (nahrazení balíčku jiným apod.), prolétnu, co to chce udělat, potvrdím, počkám a pročtu si výstup, jestli mi tam něco nefailnulo.
Ale i ten machine time by mě zajímal, přecejen jde o notebook. Na Archu nebyl problém spustit update a neřešit zvýšenou spotřebu, na Gentoo to asi platit nebude. (Něco jsem tam už kompiloval...)
Grafika na plný výkon - hlavně na nízký příkon, víc mě moc nezajímá
Ale podle zkušeností z Archu na to mají vliv především použité ovladače (Catalyst vs. open-source ovladače), jejich nastavení má vliv minimální.
Co se týče zkušeností, myslím, že vím, o čem je řeč. Před Archem jsem měl spíše letmé zkušenosti s několika distribucemi (Fedora, CentOS, Debian a Ubuntu) z virtuálu a ze školy (a teda ještě s Cygwinem). Když se mi kdysi něco v Debianu rozbilo, byl prostě rozbitý a řešil jsem to vytažením dat přes live CD.