reklama

Nefunguje Blu-ray v Ubuntu 11.04

Petr B.

Nefunguje Blu-ray v Ubuntu 11.04
« kdy: 27. 05. 2011, 21:21:22 »
Dobrý den,
mám problém s Blu-ray mechanikou. Stčím tam CD nebo DVD chvilku to bliká,
a nic. Když napíšu dmesg, není tam po vložení CDčka nic nového. Podotýkám, že
mechanika funguje ve Win7, CDčko taky funguje, jdou na něm data.

/dev/sr* neexistuje. Něco z dmesg:

[    2.823557] ata2.01: failed to resume link (SControl 0)
[    2.823644] ata1.01: failed to resume link (SControl 0)
[    2.983621] ata2.00: SATA link up 1.5 Gbps (SStatus 113 SControl 300)
[    2.983637] ata2.01: SATA link down (SStatus 0 SControl 0)
[    2.983651] ata2.01: link offline, clearing class 3 to NONE
[    2.983782] ata1.00: SATA link up 6.0 Gbps (SStatus 133 SControl 300)
[    2.983796] ata1.01: SATA link down (SStatus 0 SControl 0)
[    3.003754] ata2.00: ATAPI: HL-DT-ST BD-RE  BH10LS30, 1.00, max UDMA/133
[    3.004031] ata1.00: ATA-8: WDC WD10EALX-009BA0, 15.01H15, max UDMA/133
[    3.004035] ata1.00: 1953525168 sectors, multi 16: LBA48 NCQ (depth 0/32)
[    3.023921] ata1.00: configured for UDMA/133
[    3.024083] scsi 0:0:0:0: Direct-Access     ATA      WDC WD10EALX-009 15.0 PQ: 0 ANSI: 5
[    3.024165] sd 0:0:0:0: Attached scsi generic sg0 type 0
[    3.024218] sd 0:0:0:0: [sda] 1953525168 512-byte logical blocks: (1.00 TB/931 GiB)
[    3.024247] sd 0:0:0:0: [sda] Write Protect is off
[    3.024249] sd 0:0:0:0: [sda] Mode Sense: 00 3a 00 00
[    3.024259] sd 0:0:0:0: [sda] Write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
[    3.043666] ata2.00: configured for UDMA/133
[    3.143972] ata2.00: TEST_UNIT_READY failed (err_mask=0x2)
[    3.168425]  sda: sda1 sda2 sda3 < sda5 sda6 sda7 >
[    3.168668] sd 0:0:0:0: [sda] Attached SCSI disk
[    9.402135] ata2.01: failed to resume link (SControl 0)
[    9.562155] ata2.00: SATA link up 1.5 Gbps (SStatus 113 SControl 300)
[    9.562171] ata2.01: SATA link down (SStatus 0 SControl 0)
[    9.562184] ata2.01: link offline, clearing class 3 to NONE
[    9.622216] ata2.00: configured for UDMA/133
[   14.621017] ata2.00: qc timeout (cmd 0xa0)
[   14.621021] ata2.00: TEST_UNIT_READY failed (err_mask=0x4)
[   14.621027] ata2.00: limiting SATA link speed to 1.5 Gbps
[   14.621030] ata2.00: limiting speed to UDMA/133:PIO3
[   16.040647] ata2.01: failed to resume link (SControl 0)
[   16.200717] ata2.00: SATA link up 1.5 Gbps (SStatus 113 SControl 310)
[   16.200733] ata2.01: SATA link down (SStatus 0 SControl 0)
[   16.200746] ata2.01: link offline, clearing class 3 to NONE
[   16.260742] ata2.00: configured for UDMA/133
[   21.259556] ata2.00: qc timeout (cmd 0xa0)
[   21.259561] ata2.00: TEST_UNIT_READY failed (err_mask=0x4)
[   21.259563] ata2.00: disabled
[   21.259595] ata2.00: hard resetting link
[   21.609426] ata2.01: hard resetting link
[   22.679188] ata2.01: failed to resume link (SControl 0)
[   22.839258] ata2.00: SATA link up 1.5 Gbps (SStatus 113 SControl 310)
[   22.839274] ata2.01: SATA link down (SStatus 0 SControl 0)
[   22.839287] ata2.01: link offline, clearing class 3 to NONE
[   22.839291] ata2: EH complete


Poradíte prosím co zkusit? Předem děkuju.
Petr
« Poslední změna: 29. 05. 2011, 19:50:02 od Petr Krčmář »

reklama


Petr B.

Re: Nefunguje Blu-ray v Ubuntu 11.04
« Odpověď #1 kdy: 31. 05. 2011, 20:42:22 »
No, víš co, Petře, otevři bednu a přepoj to CDčko z 2. SATA portu do 5. nebo 6.
Fakt to pomůže.
--
Petr

Trubicoid2

Re: Nefunguje Blu-ray v Ubuntu 11.04
« Odpověď #2 kdy: 31. 05. 2011, 21:59:47 »
Mne to taky nekdy dela, staci vypnout uplne pocitac = cold boot.

Jeste se mi zda, ze je lepe bootovat bez media v mechanice, jinak se to nejak pomota, boot linuxu strains dlouho trva a potom neni /dev/sr0 jak rikas

 

reklama