Na Českou poštu nemám moc dobrý názor:
Běžně se mi stává že moje dopisy končí u sousedů a ve své schránce najdu co mi nepatří, typicky to patří o schránku výš nebo vedle, naprosto odlišné jméno, čitelné a velké písmo. Dlouho jsem to prostě házel kam patřilo, příp. nosil sousedům osobně. Teď už to nosím zpět na poštu a zuřím. Od té doby mi cizí korespondence nechodí tak často, zato moje dopisy, SIPO, výzvy k vyzvednutí atd. chodí do schránek sousedům častěji než dřív. Naposledy před pár dny SIPO (používám ho jako keep-alive packet).
Nedá se spolehnout ani na doporučený dopis. Běžně se mi stává že první (nebo druhou) výzvu nedostanu. Někdy obě výzvy skončí jinde a pak se hádám že mi žádný doporučený dopis nebo balík nepřišel.
Doporučenou zásilku nedostanu ani když u schránky čekám. Balíček z ČR rozhodně ne. Obyčejné dopisy z ČR někdy příjdou, i když často s mezipřistáním v jiné schránce. Někdy po 3-4 týdnech (naposledy před týdnem cosi ze 17.8.). Někdy nedohledám.
Balíčky z číny chodí o dost líp, minule mi přinesli až ke dveřím a do ruky hned několik balíčků, jen jméno a obsah patřily sousedovi. Mohl jsem si je klidně nechat :-()
Ale jinak jsou asi v pohodě.