Zrovna taky vybírám NAS domů jako náhradu staré DS108. V práci mám zkušenosti se Synology DS916/DS713, takže to bude Synology.
Začal jsem s DS118 a začal porovnávat. Pak jsem přešel na 2 diskové NASy DS218/play/+, aktuální nové jsou DS120j, 220j a 220+.
Jak jsem začal porovnávat, tak zyvšuju požadavky. BTFS se mi líbí kvůli snapshotům, takže DS218/+ a 220+. Možná by se někdy hodil Docker a to už jsme u DS218+ a DS220+ s Intelem, na Realteku Docker nefunguje.
Vím, že NASy Synology jsou drahé proti PC, ale tady se platí za software. Xpenology nechci, je to taková "krádež" cizí práce a nechci řešit potenciální problémy, se kterými bych si třeba neporadil.
Zrovna taky vybírám NAS domů jako náhradu staré DS108. V práci mám zkušenosti se Synology DS916/DS713, takže to bude Synology.
Začal jsem s DS118 a začal porovnávat. Pak jsem přešel na 2 diskové NASy DS218/play/+, aktuální nové jsou DS120j, 220j a 220+.
Jak jsem začal porovnávat, tak zyvšuju požadavky. BTFS se mi líbí kvůli snapshotům, takže DS218/+ a 220+. Možná by se někdy hodil Docker a to už jsme u DS218+ a DS220+ s Intelem, na Realteku Docker nefunguje.
Vím, že NASy Synology jsou drahé proti PC, ale tady se platí za software. Xpenology nechci, je to taková "krádež" cizí práce a nechci řešit potenciální problémy, se kterými bych si třeba neporadil.
dobra volba
problem nie je vobec o cene Synology. To je chymera ludi, co si myslia, ze NAS konci pri SMB share pre filmy stiahnute z internetu. To sa pisal mozno rok 2006. resp. na to je vhodne RPi s jednoduchym riesenim pre domace share (OMV). Tam netreba uvazovat o prerabkach zo stareho computeru. Ako pisete dnesne NASy su vsak uplne inde. A tam uz nepomoze RPi. Ide tak skor o bezpecnost a dostupnost a doplnkovu vybavu. Ako v aute.
Na debaty o cene HW NAS mam jednoduchu odpoved:
Ak kupujete pivo podla toho kolko stoji v cenniku, tak je to vasa volba.
Btw k tej spotrebe v tomto vlakne:
- rad by som videl ako i3-4130 s 8GB RAM a dvoma 2,5" HDDs da spotrebu v idle pod 24W. To je fyzikalne nemozne, kedce len tento CPU ma v Idle mode spotrebu 22W a to iba v pripade, ze pouzivate PSU s ucinnostou >90% ... co ide do penazi. V opacnom pripade, ak je PSU nekvalitnejsi, tak v idle mode cez 33W. A to je len CPU.
- a to neratam spotrebu zvysneho zeleza a samotnych diskov
- potom by to chcelo vidiet spotrebu v Load rezime (popisat ten rezim)
- takze by to chcelo vidiet dokaz. Inak je ta bublina o usetrenych nakladoch za elektrinu len bublina.
kazdy ma vlastnu volbu a tak je to OK. Ale netreba zas podliehat neoverenym chymeram. A jedne z nich je cena NASu ako jediny parameter kvality.