Já si pořád nejsem jistý, jestli je problém ve mně, že jsem zvolil K8.
AWS - tam mám firemní prostředí, jednoduchá web aplikace, RDS. Díky omezení AWS nelze vytvořit na těch menších mašinkách dostatek podů, takže tam je asi tak 3x tolik paměti, než by to v reálně potřebovalo. Množství režijních podů je v K8 docela vysoké...
DigitalOcean - to je spíš hobby projekt, kde tak nějak jde o to, aby to nežralo zbytečně moc peněz (na druhou stranu to používá pár desítek tisíc lidí...). Před tím to v podstatě mohlo běžet úplně bez problému na 1GB stroji, teď tam mám 2x4GB a vypadá, to, že to konečně poběží.
- proti variantě instalovat si vlastní servery to je opravdu příjemná změna. Upgrady těch normálních systémů jsou regulérní peklo. Věci typu ansible jsou taky peklo.
- běhat si kontejnery v nějakých variantách dockeru ručně mi připadá podobné peklo; ingresy v K8 fungují moc pěkně (ano, před tím jsem si něco jako ingres implementoval sám. O kód, který nenapíšu, se nemusím starat)
- věchny aplikace (s výjimkou jedné, která tam ještě neběží) jsou bezstavové a nepoužívají lokální data (u té jedné to je vědomé rozhodnutí, ne všechno musí být škálovatelné...a tady škálovatelnost znamená buď velké zesložitění kódu nebo velkou konstantu)
- idea mi připadá dobrá. Provedení....prostě mám pocit, že to nějak drhne. Jak tady někdo psal - post mortem analýza je prostě problém. Ono najít, že ty problémy, které mám, jsou způsobeny nedostatkem paměti, když se to jenom začalo chovat podivně a nikde nic o OOM nebylo...
Jinak taky psát tyhle clusterovací věci Go mi taky nepřipadá jako šťastná volba.