Monitor pre programátora

Monitor pre programátora
« kdy: 27. 04. 2020, 11:48:29 »
Aký model monitora by ste odporučili programátorovi ktorý sa venuje vývoju SPA aplikácií a popritom ako koníček aj 2D a 3D grafike. Mám 3 monitory a ten hlavný stredný chcem nahradiť niečim veľkým nakoľko som zistil že na niektoré aplikácie ktoré majú veľa všeliakých widgetov by sa hodilo skôr 4K. Rozdelovať to na 3 monitory neni riešenie (a pri niektorých sa to ani nedá). Pozn: Mám normálnu dedikovanú hernú grafiku so 3 DisplayPort a jedným HDMI výstupom, takže mi to určite všetko utiahne. Dokonca podporuje aj 10 bit farby

Nechcem písať žiadne svoje konkrétne požiadavky, lebo som zvedavý čo používate a čo mi poradíte.

Jediná možno trochu zvláštna požiadavka je verné podanie farieb, lebo mám dosť cvičené oko na farby a chcem ich tam mať podľa možnosti všetky takže určite nechcem TN panel. A tiež aby to netrpelo vypalovaním obrazu (vačšie modely nad 27 palcov ním občas trpia)

Re:Monitor pre programátora
« Odpověď #1 kdy: 27. 04. 2020, 12:01:20 »
Nieco od Eizo ...  https://tinyurl.com/y6va5zcb

« Odpověď #2 kdy: 27. 04. 2020, 13:33:09 »
[qoute] A tiež aby to netrpelo vypalovaním obrazu (vačšie modely nad 27 palcov ním občas trpia)
[/quote]Vůbec to nezávisí na velikosti. Je to prostě risk. Tvrdí se, že LG tímto trpělo, ale a AUO ne. Ale asi už to vychitaly

« Odpověď #3 kdy: 27. 04. 2020, 17:44:51 »
Tento DELL https://www.alza.sk/24-dell-u2412m-d260038.htm mám už od roku 2011. Som s ním spokojný, ale chcel by som k nemu trochu väčší. Zatiaľ váham, pretože posledné roky na desktope robím čím ďalej menej. Možno by som išiel do https://www.alza.sk/27-dell-ultrasharp-u2720q-d5781374.htm, pretože na súčasnom využívam USB hub a mám aj zvukovú lištu.

xPoli

« Odpověď #4 kdy: 27. 04. 2020, 20:53:54 »
Mám 3 AOC U2777 - levý na šířku, ten je většinou využitý jen z půlky na prohlížeč, jeho levou polovinu využivám výjimečně, např. na výstup logického analyzátoru, prostřední a pravý jsou na výšku, v prostředním běží IDE, na pravém většinou dokumentace - schemata, datasheety.

alex6bbc

• 1 700
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 27. 04. 2020, 21:51:36 »
programatorovi musi staci 80x25 na terminalu :-)

mi staci obrazovka notebooku, maximalne si jej pripojim k hlavnimu monitoru s orientaci na sirku.
ale kolegove jsem rozezrani a maji 3 monitory z nichz je jeden na vysku.

« Odpověď #6 kdy: 28. 04. 2020, 09:33:48 »
Ahoj,

používám 43" Dell P4317Q Multi-Client. Při použití rozumného window mangeru můžeš rozdělit na logická okna.
Velmi příjemné je mít v jedné polovině zdrojový kód a v druhé 2 x palikační okno, ..

Levnější varianta k DELLu byl 42.5" ViewSonic VX4380-4K. Také velmi příjemný.

Ani jeden z uvedených monitorů není moc rozumný na hry.

Chvíli jsem používal širokoúhlý 49" Philips 499P9H. To mi moc nevyhovovalo.
Mimo práce hry šlapou dobře.

Zajímavý pokus byla televize  65" LG 65SJ850V  ;D

Vašek

« Odpověď #7 kdy: 29. 04. 2020, 14:40:10 »
Vypalování obrazu na LCDčku? To bych nečekal. Neřeknu cokoli s luminoforem (CRT, plazma) nebo OLED, tam je to vlastnost.

Oproti moderním počítačovým monitorům, kde je snaha o jednolitou barvu ostrého pixelu, u televizí vídám dodnes "trinitron efekt" = při pohledu zblízka jsou výrazně vidět barevné subpixely, trikolóra. Navíc u televize nemusí správně fungovat uspávání a probouzení absencí/přítomností signálu apod. Taky televize tuším mívají vyšší základní jas. A dlouho bootují. A u některých nejde na HDMI vypnout prznění obrazu (overscan = ořez a doostření) = pak je to trochu psychedelická mazanice. (Toto spolehlivě funguje na analogovém DB15 VGA, které zase bývá mázlé z jiných důvodů.) A vůbec.

kmarty

• 194
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 29. 04. 2020, 22:07:48 »
I na LCDcku se to umi unavit. Trva to o dost dele nez u plazmy, oled ci crt, ale taky.