V čem si napsat upoad manager?

V čem si napsat upoad manager?
« kdy: 22. 05. 2011, 16:59:53 »
Ahoj, mám stránky (www.parrots.cz), na který uploaduju spoustu fotek a videí. Stránky mi běží na PHP a mám tam na koleni vyrobený redakční systém, který za pomoci MySQL uploaduje formou dotazníku fotky a zařazuje.
Vzhledem k tomu, že fotek tam přibývá stále více a já jsem člověk líný, napadlo mě, že bych mohl naprogramovat program, který by běžel na mém PC a uploadoval a zařazoval fotky sám bez nutnosti formuláře, protože fotky jsou beztak pojmenované podle daného klíče.

Potřeboval bych poradit, kterým programovacím jazykem bych to měl udělat. Mělo by to umět pracovat s MySQL, uploadovat (asi FTP) a pracovat se soubory na PC (podle názvu složky a fotky se to má zařadit.)
Trochu ovládám PHP, který to umí, ale asi neumí pracovat na uživatelském PC. Začínám s céčkem, tak bych to viděl asi na něj.
« Poslední změna: 22. 05. 2011, 20:37:32 od Petr Krčmář »

Tomasz

Re: upoad manager
« Odpověď #1 kdy: 22. 05. 2011, 17:21:58 »
PHP je schopne bezat aj na windowse a v prikazovom riadku, takze mozes naprogramovat aplikaciu rovno v tom :)
Pokial sa chces drzat jednoduchosti skript. jazykov, tak mas na vyber este python

Re: V čem si napsat upoad manager?
« Odpověď #2 kdy: 22. 05. 2011, 21:12:07 »
Díky moc. :)
A jak se dá spustit PHP na uživatelským PC? - Jaký program je třeba na spuštění?

« Odpověď #3 kdy: 22. 05. 2011, 23:24:16 »
Já bych to udělal v bashi, tohle je vyloženě úkol na pár řádků. Nebo to můžeš udělat v tom php, prostě jen nainstaluješ php a spustíš přímo tu binárku s parametrem -f a názvem souboru se skriptem.

C/C++ bych do toho rozhodně nemíchal, v tomto případě by to byl zbytečný masochismus, který by ti nic nepřinesl.

radek

« Odpověď #4 kdy: 22. 05. 2011, 23:47:50 »
za tu dobu co se tady bavite tak byste to meli zbastleny :)) aj s gui. ja si myslim ze je to uplne jedno, jde o co nejjednodussi programovani a to si myslim ze je s knihovnama vybavenejesi vic c...

and

« Odpověď #5 kdy: 23. 05. 2011, 08:26:53 »
A proc to jen nenahrajes na server (FTP,SCP) a pak to PHP nechas zatridit?

« Odpověď #6 kdy: 23. 05. 2011, 14:55:38 »
To už mě taky napadlo, ale myslím si, že by to trvalo déle. Musel by se k tomu použít např total commander, pak spustit program a poté nahrané složky zase smazat. Jde to taky, ale upload manager mi přijde praktičtější.

sparrow

« Odpověď #7 kdy: 23. 05. 2011, 15:30:22 »
za tu dobu co se tady bavite tak byste to meli zbastleny :)) aj s gui. ja si myslim ze je to uplne jedno, jde o co nejjednodussi programovani a to si myslim ze je s knihovnama vybavenejesi vic c...

Tak tento příspěvek mě upřímně pobavil :) Mezi rychlostí vývoje ve skriptovacích jazycích a nízkoúrovňovým jazykem jako je Cčko je rapidní rozdíl a to se týká i křivky rychlosti učení.

Doporučil bych ti libovolný skriptovací jazyk běžící na nějakém virtuálním stroji, který už v počítači pravděpodobně máš. Pokud máš Windows, pak je to třeba Python který beží na .NET platformě, nebo jiné skriptovací jazyky na .NETu. Jestli jsi spíš fanda Java platform, nabízí se Jthon, Jruby, Groovy.. je jich mnoho a většina z nich je funkční a jednoduchá. PHP můžeš rozběhnout samostatně na Zend Enginu a použít se také dá.

« Odpověď #8 kdy: 23. 05. 2011, 17:53:12 »
Diky všem,
vidím to, že se začnu učit Python, asi bude nejpoužitelnější. (php se mi spustit nepodařilo)
Ještě jednou tedy děkuju.  ;)

« Odpověď #9 kdy: 24. 05. 2011, 00:30:18 »
Také bych doporučil se naučit nějaký systémový skriptovací jazyk - pod Linuxem bash, pod Windows PowerShell. Ušetříš si tím spoustu času a nervů do budoucna. Například na nahrání na FTP server rozhodně nepotřebuješ Total Commander, ale stačí jednoduchý konzolový program se jménem „ftp“ ;-) Taktéž vytváření, mazání a přejmenování složek je triviální úkol, které jsou pro skript jako dělané - netřeba nic dělat ručně :-)

Python je samozřejmě fajn a určitě se ho nauč :-), ale úlohu shellu pro rychlé jednorázové a systémové věci typu nahrání souboru na FTP nenahradí.

Ad zprovoznění PHP:
Linux: něco jako apt-get install php && php -f skript.php
Windows: na php.net si stáhnout aktuální binárky, nainstalovat (rozbalit) a pak spustit Adresář\php.exe -f skript.php

Cpt.Nemo

« Odpověď #10 kdy: 24. 05. 2011, 15:51:02 »
Ad spusteni php
http://php.net/manual/en/install.windows.commandline.php

A na windows pouzit PowerShell a nebo napsat jednoduchy WSHcko pomoci JScriptu, co je vlastne JavaScript prizpusobeny Windows (prace s ActiveX napr.) http://msdn.microsoft.com/en-us/library/9bbdkx3k%28v=VS.85%29.aspx

Python a mysql
« Odpověď #11 kdy: 29. 05. 2011, 17:39:32 »
Ahoj, měl bych na vás ještě jeden dotaz. Nainstaloval jsem si Python (3.2), ovšem v základní instalaci není MySQLdb. Po delším hledání jsem nalezl "distribute-0.6.16.tar.gz", což by mělo být kompatibilní s Pythonem 3, ovšem nepodařil se mi najít způsob, jak se to instaluje. Dále jsem našel http://pypi.python.org/pypi/ , kde je spousta balíčků, ale to jsem se v tom ztratil už naprosto.   :-\
Věděl by někdo jak na to?

Ela

« Odpověď #13 kdy: 29. 05. 2011, 18:18:01 »
Jo, to jsem taky četl, ale kam se mají zadat ty příkazy? Do python.exe? A kam mám dát ten archív? Do složky s programem?

« Odpověď #14 kdy: 29. 05. 2011, 18:54:50 »
A hlavně, tohle podporuje pouze python  2.3-2.6. Já mám 3.2