kde/jak vstupuje ramec do zpracovani
to by mě právě zajímalo. Mám prostě pocit, že pokud běžnou "Ethernetovou" komunikaci, tak to využívá navíc i tu druhou adresu :24, ale pokud jde o servisní (probe,response, autentizace),pak pouze první :20..
ze chodi spravene management ARP paketu.
Co by se mělo na ARP paketech managovat? Tím ARP jsem to zabil. Obrat jsem jen použil,abych získal MAC adresu protistrany(routeru). Stejný výsledek
bych(jsem nyní) získal sniffováním na wlan0 (a v běžném, ne monitor modu)
Klienti asociovani k AP pokud se nepletu vzdy komunikuji skrze toto AP, nikoliv naprimo - proto je tam ta druha(treti) MAC adresa.
Ano, klient STA s klientem STA vždy přes AP. Jenže tady jsem komunikoval já (STA)s bránou (routerem, AP). (oběma směry).
Možná to nějak souvisí s poli
To DS a From DS. Ale nevím důvod proč Router používá druhou adresu *, jako kdyby simuloval WDS (až na to, že nedistribuuje bezdrátovému repeateru ale internímu switchi dokonce v té samé krabičce)
(Ne uplně jim rozumím). Co vlastně zkratka DS znamená?Distribution system? Jako vím, že 0,0 je přímá komunikace. Pak by to dávalo smysl, že i když komunikace mezi AP a STA je svým způsobem přímá (chápáno na úrovni IP), ale Hodnoty jsou 0,1 nebo 1,0.
* FIlozoficky, která adresa je správná (první) a která ta "druhá navíc"?
:20 :BSS ID, Transmiter ze směru od AP/Receiver při směru k AP) ... i tedy se to dá nazvat adresa na WLAN vrstvě (identifikátor BSSID)
:24 :Source ze směru od AP/Destination při směru k AP), MAC routeru na linkové vrstvě bez monitor modu ,, pravděpodobně shodou okolností
(
) MAC routeru při připojení kabelem, ...tedy i se dá nazvat adresa na linkové vrstvě Ethernet (pokud monitor mode vynecháme, tak vidíme jen tuto)
==> A proč by nemohly být identické obě?
(na 5GHz) si myslím, že to tak je (jediná doměnka, že admin rozhraní hlásí wlan 5GHz mac:24), ale nemohu otestovat