Ako podľa vás nadchádzajúca kríza, ktorá bude oveľa katastrofálnejšia než tá z 2008 roku, možno horšía ako tá z 1929 roku ovplyvní IT? Doteraz to boli samé náreky, že "lidi v IT došli", že firmy by chceli naberať, ale nemajú koho, že mzdy rastú príliš rýchlo (toto je úplna lož, mzdy rástli práve extrémne slabo a pomaly v porovnaní so životnými nákladmi najmä na bývanie). Budú v IT čistky? Začne sa masívne prepúšťať a ukáže sa, že zas až taký nedostatok to nebol a išlo len o dovoz lacných ukrajincov/rusov a pod?
Ktoré sektory sú najviac ohrozené? Podľa mňa všetci tí patlači CRUD webov, jeden nerozoznáš od druhého, čiže rôzni Node.JS patlalovia a spol to majú zrátané, lebo už nebudú mať tie webiky ani komu robiť.
Prepustili už niekoho z vás alebo vám znížili mzdu?
Podla mna to tu pojde uplne do sraciek. Teraz to politici riesia kratkodobo a spravia si tu balicek opatreni ktory bude za tri mesiace absolutne k nicomu a mozu balickovat znova.
Ide o to, ze Slovenska ekonomika je o to viac krehka pretoze tu mame 4 automobilky a polovica firiem nedokaze prepruzit jeden mesiac bez toho aby ich stat nemusel dotovat. Kokos, ved bol prieskum, ze 95% firiem robi opatrenia.
Toto je VELKA VEC a ja mam moc kesu v banke a neviem co teraz rychlo s nim. Chcel som este pockat a zobrat si hypo ale ja to asi proste vykesujem vsetko naraz a budem mat pokoj, do nejakeho 3+1 v okresnom meste a cau. Treba teraz rychlo niekam vlozit peniaze pretoze tu ohladom toho bude panovat velka neistota a nemas ponatie o tom ako to dopadne s eurom.
Co som ja spravil je
1) Cast penazi som si vybral bankovky z bankomatu, vzdy ked idem do mesta na nakup tak vytiahnem par tisic, dokopy asi 20 000 a to aj staci. Je dobre mat nejaky kes po ruke v kazdom pripade.
2) Asi 750k mam v ceskej banke v ceskych korunach
3) 20k mam na firemnom ucte
4) asi 60k mam zatial v banke v eurach
5) asi 5k mam v krypte, tam este budem dokupovat.
6) 10k som poslal otcovi na ucet
Je teraz treba co najviac diverzifikovat a nemat vsetky prachy v jednom kosi lebo niektorej banke jebne a si v zadeki.
Osobne pozeram teraz nehnutelnosti a idem to minut, nedrz kes lebo nikto nevie co s nim bude, pockaj mesiac dva, zacnu padat nehnutelnosti a vtedy nieco kupit a hotovo.