Kdyz se stane, ze budu na JIP nebo ARO, rozhodne nebudu mit tendenci vysvetlovat doktorovi jak mne ma lecit.
Až na to, že celá diskuze byla o situaci, kdy na JIP nebo ARO nebudeš, protože nebudou mít kapacitu. A stejně tak s „vypůjčováním sester“ - za normálního stavu to samozřejmě dělat nebudeš, ale pokud to není situace „bylo by fakt blbé kdyby občas někdo umřel“ ale „umírá 80% pacientů“, tak to asi zkusíš. Koneckonců v Itálii to teď hromadně dělají - asi nekoukají na DV TV.
Uz si musim rict, ze do tohoto vlakna opravdu nebudu prispivat, nicmene bud jste to video vubec nevidel, nebo nechcete pochopit vyznam sdeleni. A zrejme jste necetl ani stranku na wikiskripta.eu, kterou jsem vkladal nekde na zacatku teto diskuse. On tam pomerne jasne rika, ze spatnou UPV se da USKODIT, tzn. neni to ze zachranim "na 50%", ale "skodim telu" (tzn. zachranim jeste mene, nez kdybych to nechal na prirode, resp. muze to mit fatalni nasledky). Prijde mi to trosku jak z dob kdy se frontalni lobotomii lecily i infekce (to neni vtip).
Za mne, klidne ventilator stavte, zabavny projekt to asi bude. Hlavne jej na nikoho nepripojujte a pokud nejaky lekar usoudi, ze jej pouzije, asi vi co dela. Existuji mozna ale jine projekty, ktere jsou taky docela zajimave a na diagnostiku COVID zrejme pouzitelne, treba PCR (openPCR, NinjaPCR). Temi se zrejme uskodit nijak neda, kdyz bude false positive, tak to napravi profi laborator, ktera cloveka stejne pretestuje.
Moc hezky je film
https://www.csfd.cz/film/388341-bohove/prehled/ ; ten je ale o trochu jine situaci, kdy se ucili jak transplantovat. Lekari se sice uci nyni co s COVID19, UPV ale myslim maji docela zmaknutou.