Prodám 10 jádrový i7-6950X se základní deskou a 32GB RAM

rr-zz

Re:Prodám 10 jádrový i7-6950X se základní deskou a 32GB RAM
« Odpověď #30 kdy: 02. 03. 2020, 20:42:47 »
Děkuji všem diskutujícím za jejich podnětné informace, které mě přesvědčili o tom, jaká verbeš tu je.

Cenu požadujete dobrou, už jen samotný CPU má tu hodnotu.
Bohužel, tady se nikdy neprodalo nic moc, co bylo dražší než zadarmo, maximálně za hubičku.

Přesně tak ... už jsem prozřel. Prodávat zde cokoliv je blbost.

a myslíš že na tom sbazaru to za tu cenu někdo koupí ?
Pokud jseš si jistej tou hodnotou, tak to dej na aukro jako aukci a uvidíš kam se to vyšplhá -  to bude reálná cena kterou je trh schopnej akceptovat. Ale 14k to teda není si dovolím odvážně tipnout.

« Odpověď #31 kdy: 04. 03. 2020, 01:55:34 »
@ 2. porovnáváte mainstream platformu s highendem. Samotný výpočetní výkon Ryzenu je objektivně dobrý, ale to není všechno. Ryzen má 24 PCIe linek a 4 z roho zabije na komunikaci s chipsetem -> zbyde 20. Takže do toho dáte jednu grafiku ( 16x ), jedno NVME ( 4x ) a jste na doraz. Rozumím tomu, že to většině lidí stačí, ale někomu prostě ne. Neprodávám mainstrem, není to pro každého.

To, že používá 4 linky na komunikaci s čipsetem neznamená, že jsou zabité. Na tyto linky jsou navěšeny PCIe sloty, SATA porty a další. Na grafiku stačí PCIe 3.0 x8, rozdíl ve výkonu je jedno procento (https://www.gamersnexus.net/guides/2488-pci-e-3-x8-vs-x16-performance-impact-on-gpus - ano, ve hrách, nevím kolik je to ve výpočetních aplikacích). Desky s X470 mají typicky dva PCIe x16 sloty s tím, že když osadíte oba, tak jedou x8+x8 (tzv. PCIe bifurcation), tedy získáte 8 linek. Ryzen je navržen tak, že může fungovat bez čipové sady (obsahuje i USB řadič).

« Odpověď #32 kdy: 04. 03. 2020, 06:25:49 »
@ 2. porovnáváte mainstream platformu s highendem. Samotný výpočetní výkon Ryzenu je objektivně dobrý, ale to není všechno. Ryzen má 24 PCIe linek a 4 z roho zabije na komunikaci s chipsetem -> zbyde 20. Takže do toho dáte jednu grafiku ( 16x ), jedno NVME ( 4x ) a jste na doraz. Rozumím tomu, že to většině lidí stačí, ale někomu prostě ne. Neprodávám mainstrem, není to pro každého.

To, že používá 4 linky na komunikaci s čipsetem neznamená, že jsou zabité. Na tyto linky jsou navěšeny PCIe sloty, SATA porty a další. Na grafiku stačí PCIe 3.0 x8, rozdíl ve výkonu je jedno procento (https://www.gamersnexus.net/guides/2488-pci-e-3-x8-vs-x16-performance-impact-on-gpus - ano, ve hrách, nevím kolik je to ve výpočetních aplikacích). Desky s X470 mají typicky dva PCIe x16 sloty s tím, že když osadíte oba, tak jedou x8+x8 (tzv. PCIe bifurcation), tedy získáte 8 linek. Ryzen je navržen tak, že může fungovat bez čipové sady (obsahuje i USB řadič).

Já myslel, že tady se používají počítače na něco seriózního jako je například práce. Na hraní her je Ryzen samozřejmě bezva.

Ty argumenty jsou zbytečný ... ten procesor tu hodnotu má, jinak by jeho cena na trhu s použitými komponentami byla nižší - a z nějakého důvodu, ať už těm důvodům rozumíte nebo ne, tak není.

A mě to opravdu žíly netrhá. Peníze z toho HW nutně nepotřebuji, než to prodat hodně pod cenou, necham to raději ležet ve skříni jako záložní HW pro případ nouze.

Spíš mě fascinuje ta síla lidí zde ... kolik se věnuje energie zcela zbytečné diskuzi. Váš "kolega" z předchozího příspěvku dokonce prohledává internet aby zjistil kde jinde to zkouším prodat. Když byste raději ten čas věnovali něčemu užitečnému - třeba rodině nebo práci.

« Odpověď #33 kdy: 04. 03. 2020, 09:54:39 »

Já myslel, že tady se používají počítače na něco seriózního jako je například práce. Na hraní her je Ryzen samozřejmě bezva.

Ty argumenty jsou zbytečný ... ten procesor tu hodnotu má, jinak by jeho cena na trhu s použitými komponentami byla nižší - a z nějakého důvodu, ať už těm důvodům rozumíte nebo ne, tak není.

A mě to opravdu žíly netrhá. Peníze z toho HW nutně nepotřebuji, než to prodat hodně pod cenou, necham to raději ležet ve skříni jako záložní HW pro případ nouze.

Spíš mě fascinuje ta síla lidí zde ... kolik se věnuje energie zcela zbytečné diskuzi. Váš "kolega" z předchozího příspěvku dokonce prohledává internet aby zjistil kde jinde to zkouším prodat. Když byste raději ten čas věnovali něčemu užitečnému - třeba rodině nebo práci.

Ty stále nechápeš, co znamená "prodat pod cenou".

« Odpověď #34 kdy: 04. 03. 2020, 10:51:14 »

Pokud na EU ebay je nejlevnější tento procesor za 15tis a já to nabízím za 14 a přidam k tomu docela slušněj board + 32GB RAM + vodní chladič. Tak to pod cenou už je.

A jak jsem psal už několikrát, ty peníze nutně nepotřebuju, takže je zcela relevantní počkat na někoho, kdo nabídne cenu která bude odpovídající tomu co nabízím. A když nikoho takového nenajdu, tak se nic nestane.

Naprosto rozumím tomu, že je lákavé mě zkusit stáhnout třeba na polovinu ceny. Kdo by to nezkusil ....

« Odpověď #35 kdy: 04. 03. 2020, 11:14:44 »
...

Tato diskuse je zbytečná, stejně jako kdybyste prodával Mercedes a jiní Vám vysvětlovali, že máte prodávat Superba a ostatní nemá vyšší hodnotu. Fajn, pak to není kupec, zboží si třeba kupce najde. Třeba taky budete muset jít s cenou níž, ale určitě na to nemá vliv názor těch, kteří by si to nekoupili ani za nižší cenu.

« Odpověď #36 kdy: 04. 03. 2020, 11:35:37 »

Pokud na EU ebay je nejlevnější tento procesor za 15tis a já to nabízím za 14 a přidam k tomu docela slušněj board + 32GB RAM + vodní chladič. Tak to pod cenou už je.

A jak jsem psal už několikrát, ty peníze nutně nepotřebuju, takže je zcela relevantní počkat na někoho, kdo nabídne cenu která bude odpovídající tomu co nabízím. A když nikoho takového nenajdu, tak se nic nestane.

Naprosto rozumím tomu, že je lákavé mě zkusit stáhnout třeba na polovinu ceny. Kdo by to nezkusil ....

Tak to dej tam, treba se fakt najde nekdo, koho oskubes.

« Odpověď #37 kdy: 04. 03. 2020, 11:58:02 »

;D ;D ;D ;D ;D

« Odpověď #38 kdy: 04. 03. 2020, 12:00:21 »

Jak oškubu ? Co si to dovoluješ ? Neprodávám roušku za 100 násobek její nákupní hodnoty. Nabízím komponenty se stále velmi naprůměrnými parametry za naprosto reálnou cenu.

Fakt se tu nenecham urážet, to je už hodně přes limit !!!!!

« Odpověď #39 kdy: 04. 03. 2020, 12:02:48 »

To chce klid. Pánové pouze nevhodnou formou říkají "nemám zájem / nemám na to peníze" a skrývají to za to, že to neprodáte. Ale to už je Vaše věc, jestli to prodáte rychle levněji, nebo pomalu dráž, nebo jestli Vám hardware doma ve skříni zastará.

« Odpověď #40 kdy: 04. 03. 2020, 12:20:53 »

Jak oškubu ? Co si to dovoluješ ? Neprodávám roušku za 100 násobek její nákupní hodnoty. Nabízím komponenty se stále velmi naprůměrnými parametry za naprosto reálnou cenu.

(Pokrčí rameny.)

David

• 155
    • Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 04. 03. 2020, 14:21:40 »
Nabídka neznamená, že se to za tu cenu prodá(vá). Tolik k tomu eBay. Ale držím vám palce.

« Odpověď #42 kdy: 04. 03. 2020, 17:50:57 »
Taky mám dodnes ve skříní 19" LCD monitor. Bylo mi ho tenkrát líto prodat pod cenou za 3-4, když nový stal 20. Taky jsem ty peníze nepotřeboval no a tak mi asi tak 12 let na dně skříně leží 19" monitor pro případ nouze. Užij si to.

k3dAR

• 3 077
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 04. 03. 2020, 18:51:09 »
@fuckeri

chapu (i kdyz prodejce ne) potreba upozornit ze novej Ryzen muze byt levnejsi a/nebo rychlejsi a/nebo vhodnejsi a/nebo bezpecnejsi a/nebo se zarukou a/nebo...

co ale nechapu je potreba napadat cenu konkretniho HW, kdyz je nizsi nez nabizene na ebay, jiste ze buynow cena neznamena ze se to proda, nicmene to ze ByCzech oponoval cenou $350 za CPU v probihajici aukci je proste mimo, momentalne je to $400 a jeste 4dny zbyvaji + je to v USA kdy postovne bude minimalne $100 (pokud by to do CR vubec poslal primo) a jde o samotne CPU, bez mainboardu, bez 32GB RAM...

to ze tedy prodejce s rozumnou(vzhledem k trhu stejneho hw) cenou je napadat z "oskubani" je ubohe, na druhou stranu i prodejce si mohl odpustit globalizovane nazvani uzivatelu fora "verbezi"...

« Odpověď #44 kdy: 04. 03. 2020, 19:25:08 »
@k3dAR

Já vidím problém v tom, co je pod linkou. Upozornit na jiné alternativy by se dalo přijmout, kdyby v podtextu nebylo "jen naprostý idiot by tento CPU koupil". To totiž zjevně není pravda, když se (třeba i na ebay) prodávají.