Prodám 10 jádrový i7-6950X se základní deskou a 32GB RAM

Re:Prodám 10 jádrový i7-6950X se základní deskou a 32GB RAM
« Odpověď #15 kdy: 02. 03. 2020, 18:00:58 »
Děkuji všem diskutujícím za jejich podnětné informace, které mě přesvědčili o tom, jaká verbeš tu je.

Cenu požadujete dobrou, už jen samotný CPU má tu hodnotu.
Bohužel, tady se nikdy neprodalo nic moc, co bylo dražší než zadarmo, maximálně za hubičku.

« Odpověď #16 kdy: 02. 03. 2020, 18:32:29 »
Děkuji všem diskutujícím za jejich podnětné informace, které mě přesvědčili o tom, jaká verbeš tu je.

Bohužel, tady se nikdy neprodalo nic moc, co bylo dražší než zadarmo, maximálně za hubičku.

Cena je dána nabídkou a poptávkou. Pokud existuje lepší zboží za méně peněz, dá se čekat, že poptávka nadšená nebude.

« Odpověď #17 kdy: 02. 03. 2020, 18:34:12 »

Lidi tu mají tu drzost nenechat se oškubat jak kavky, prevíti!

ByCzech

• 1 861
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 02. 03. 2020, 18:59:16 »
...jaká verbeš tu je.

To se ale píše verbež ;D

PS: Nevadí, já si na vás taky udělal názor. Na dobře míněné rady s podklady, jak to na dnešním trhu vypadá reagujete od první chvíle osobními útoky.

« Odpověď #19 kdy: 02. 03. 2020, 19:00:13 »

Žádný konstruktivní komentář k tomuto tématu jsem nezaznamenal. Věčný flame, který srovnává AMD a Intel, jabka s hruškama. Ten, kdo chce Intel, toho by to mohlo zajímat. Kdo chce AMD, bude pro něj nezajímavý jakýkoliv Intel za cenu, za jakou se prodávají. Stejně jako Cisco Catalyst (o vlákno vedle) nebude zajímavý pro vyznavače levných switchů.

« Odpověď #20 kdy: 02. 03. 2020, 19:01:19 »
PS: Nevadí, já si na vás taky udělal názor. Na dobře míněné rady s podklady, jak to na dnešním trhu vypadá reagujete od první chvíle osobními útoky.

Na trhu to vypadá dráž, než nabízí p. Rauš, stačí se podívat na ebay. Tam je cenové optimum poměrně dobře vyjádřené, prodává se jich dost.

ByCzech

• 1 861
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 02. 03. 2020, 19:04:31 »

To si nemyslím, často tu proběhne obchod velmi rychle, pokud nabídka odpovídá poptávce. A když to někdo přežene s cenou a nechá si poradit, prodá také velmi rychle, ke spokojenosti obou stran. Viz např. toto vlákno: https://forum.root.cz/index.php?topic=22469.msg324315#msg324315

V tomto vláknu to vidím ne neschopnost přijmout fakt, že poslední 3 roky se trh s CPU velmi změnil (a stále mění).

ByCzech

• 1 861
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 02. 03. 2020, 19:06:31 »

Na trhu to vypadá dráž, než nabízí p. Rauš, stačí se podívat na ebay. Tam je cenové optimum poměrně dobře vyjádřené, prodává se jich dost.

Však ať to zkouší prodat, sám jsem mu napsal, že se můžu mýlit a že si to tady kupce najde. Také jsem se ho ptal, proč to raději sám nezkusí prodat přes eBay. Reagoval dost nevybíravě.

robac

• 203
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 02. 03. 2020, 19:07:57 »

Já už jsem si všiml, že pan Šilhavý rozumí všemu (např. je jediným člověkem v republice, který dokáže predikovat výroky našich soudů, tj. věc, kterou Vám žádný rozumný advokát garantovat nebude, protože principem/hlavním problémem českého právního prostředí je právě ona nepredikovatelnost soudních rozhodnutí), proto bych se ho rád zeptal na následující: je něco špatného na tom, že mně někdo na diskusním fórů upozorní na to, že podaná nabídka není výhodná/resp. za obdobnou cenu lze sehnat nové zboží se zárukou, které bude mít ve většině srovnání obdobný výkon? Já v tom skutečně žádný problém nevidím.

« Odpověď #24 kdy: 02. 03. 2020, 19:15:12 »
(např. je jediným člověkem v republice, který dokáže predikovat výroky našich soudů, tj. věc, kterou Vám žádný rozumný advokát garantovat nebude, protože principem/hlavním problémem českého právního prostředí je právě ona nepredikovatelnost soudních rozhodnutí)

Až na to, že toto není problém, ale přednost práva. Má prostor se vyvíjet. Na tomto principu funguje celý civilizovaný svět.

proto bych se ho rád zeptal na následující: je něco špatného na tom, že mně někdo na diskusním fórů upozorní na to, že podaná nabídka není výhodná/resp. za obdobnou cenu lze sehnat nové zboží se zárukou, které bude mít ve většině srovnání obdobný výkon? Já v tom skutečně žádný problém nevidím.

Asi jako kdyby někdo nabízel k prodeji Mercedes a ostatní by komentovali, že to nikdo nemá kupovat a ať si raději koupí Superb. Je to už oblast, ve které platí, že co človek, to názor. Já bych si třeba AMD nekoupil, protože kromě benchmarků hrubou silou, ve kterých vítězí, poskytuje horší syntetický výkon a horší uživatelský dojem. Není to dáno jen samotným procesorem, ale i chipsetem, i kvalitou ovladačů, i jejich snadností instalace, podporou od výrobců OS atd.

Stejně jako Mercedes, tak i Intel si své kupce nachází, protože ne každý bere za největší přínos poměr hrubý početní výkon/cena.

Konstruktivní by bylo jedině učinit nabídku nebo navrhnou novou cenu v rámci srovnatelné kategorie výrobků.

« Odpověď #25 kdy: 02. 03. 2020, 19:18:04 »
(facepalm)

robac

• 203
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 02. 03. 2020, 19:19:13 »

Žádný konstruktivní komentář k tomuto tématu jsem nezaznamenal. Věčný flame, který srovnává AMD a Intel, jabka s hruškama. Ten, kdo chce Intel, toho by to mohlo zajímat. Kdo chce AMD, bude pro něj nezajímavý jakýkoliv Intel za cenu, za jakou se prodávají. Stejně jako Cisco Catalyst (o vlákno vedle) nebude zajímavý pro vyznavače levných switchů.
Naopak při nepřiměřené ceně za Catalyst je vhodné neznalého vyznavače levných switchů, který si myslí, že si koupí Catalystu nějak polepší, upozornit, že největší část ceny u Cisco tvoří support a že bez něj (tj. minimálně možnosti pravidelného upgrade firmware) dostanete zabugovaný kus železa (stejně jako u jakéhokoliv jiného vendora), nevhodný k produkčnímu užití. Stejně tak bych od právního znalce Vašeho formátu očekával upozornění, že případný upgrade bez supportu (na internetu stažené image, image získané pokoutně od partnera atp.) není legální.

« Odpověď #27 kdy: 02. 03. 2020, 19:23:06 »
Naopak při nepřiměřené ceně za Catalyst je vhodné neznalého vyznavače levných switchů, který si myslí, že si koupí Catalystu nějak polepší, upozornit, že největší část ceny u Cisco tvoří support a že bez něj (tj. minimálně možnosti pravidelného upgrade firmware) dostanete zabugovaný kus železa (stejně jako u jakéhokoliv jiného vendora), nevhodný k produkčnímu užití. Stejně tak bych od právního znalce Vašeho formátu očekával upozornění, že případný upgrade bez supportu (na internetu stažené image, image získané pokoutně od partnera atp.) není legální.

Opět vedle. Zrovna u Catalystů (ani u jiných) se IOS neaktulizuje z plezíru, ale jen při výskytu konkrétní chyby. V praxi C2960 běhají bez zásahů dlouhé roky. Cisco je jedna z těch firem, která drží kvalitu hodně vysoko, takže pro běžný podnik je to značný kvalitativní nadstard. V mission critical užitích to je samozřejmě bez supportu bezcenné.

PS: U C2960 jsou IOSY k dispozici zcela legálně.

« Odpověď #28 kdy: 02. 03. 2020, 19:45:33 »

Přesně tak ... už jsem prozřel. Prodávat zde cokoliv je blbost.

« Odpověď #29 kdy: 02. 03. 2020, 20:20:38 »

Přesně tak ... už jsem prozřel. Prodávat zde cokoliv je blbost.

https://forum.root.cz/index.php?topic=22583.0
https://forum.root.cz/index.php?topic=22568.0
...