Hledám Android emulátor pro PC (x86). Nechci to na vývoj aplikací, ale jen na spouštění/provozování Android aplikací - takový virtuální mobil. Po googlení na netu jsem zjistil asi toto:
- Bluestacks and NOX asi nejdoporučovanější, ale nejsou pro Linux (ve Wine zřejmě nepojede
jedno ani
druhé)
- např. Android-x86 nabízí ke stažení iso takže by se dal dát do Qemu což by mě vyhovovalo.
- Pro Linux je doporučován
Genymotion (někde jsem četl, že je lepší než Bluestacks), ale
prý tam nefungují zakoupené aplikace
-
Android Emulator. Nějak jsem nepochopil proč není nejpoužívanější když je to ofiko od Googlu. Je jen pro vývojáře nebo je na něm něco špatného?
- Jestli to chápu správně, tak téměř všechny ty emulátory pro PC jsou primárně pro spouštění aplikací, které vývojáři přeportovali z ARM na x86. Pokud daná appka nemá x86 verzi, tak budu nucen spustit arm verzi dané appky,
takže by daný emulátor měl umět "ARM translation layer". Je to tak? U Android-x86 je to zřejmě
tohle a u Genymotion
čtu, že
"Note as of November 25th, 2019: The above paragraph is outdated and ARM Emulation has been broken in Genymotion for a while, so you can't use ARM apps unless you get a really old version." takže tam to nyní nefunguje?
Nebudu to instalovat jako dual-boot, ale chci to jako virtuálku. Upřednostňují Qemu, ale nebráním se ani VirtualBoxu.
Rád bych, aby v tom emulátoru fungovala počítačová klávesnice a myš a také 3D akcelerace, alespoň softwarová (např. VirGL), nejlépe hardwarová (vga-pass nebo Intel GVT-g) a také
Google Play. S tím, že tam nebude fungovat Goole Pay jsem byl smířený, ale na GitHubu je dole
koment, že by to mělo fungovat v Genymotion což mě překvapilo.
Na netu je spousta různých článků, který emulátor je nejlepší, často jsou v jednom článku jiné emulátory než v jiném, takže bych rád poprosil jestli je tady někdo kdo si zkoušením emulátorů již prošel, aby mě navedl správným směrem, abych hledáním nepromarnil mládí
. Předem díky za odpovědi.
Update: během psaní otázky jsem ještě hledal i na
Rootu kde byl doporučován
Android-x86, takže ho asi zítra vyzkouším v 64bitové verzi. Pokud s ním budou problémy tak pak zkusím close-source Genymotion. Pokud jste měli nějaké problémy s Android-x86, tak mi sem hoďte koment, abych se na to zaměřil. Díky.