Tak jsem měl rozepsanou dlouho zprávu, kliknul jsem na náhled a Root mě odhlásil o všechno jsem přišel, super. Takže trochu stručněji.
Studoval jsem obor Informační technologie na FAI UTB (loni jsem úspěšně skončil). Škola je v pátek a sobotu jednou za 14 dní, příklad rozvrhu na LS:
http://nod32.fai.utb.cz/rozvrh/leto20/KS/rozvrh_tr3326.htm Dá se to stíhat asi i s dovolenými, ale já jsem si snížil úvazek na 0.8, abych měl pátky volné a trochu míň stresu (ale ta finanční ztráta nebyla zrovna příjemná).
Co se náročnosti týče, tak je to relativně v pohodě, nijak extra náročné, ale titul zadarmo to rozhodně není. Kombinované studium má výhodu menšího počtu cvičení (občas méně hodin, občas úplně bez cvičení) a někdy tak denní studenti mají více povinností (více úkolů nebo semestrálek). Zkoušky jsou stejné na denním i kmobinovaném studiu, obvykle jen písemné, občas ústní.
Celkově je škola na kombinované studenty dobře připravená -- obecně je kombinovaných studentů víc, než denních, takže možná jsou na tom kombinovaní studenti lépe. Většina učitelů má pro kombinované studenty pochopení a třeba při vypisování termínů zkoušek nám hodně často vycházeli vstříc a zkoušky také byly o víkendu, třeba i v neděli. I různé papírování a šlo většinou bez problémů na dálku a úřednice na studijním byly vždycky ochotné.
Trochu problém je velikost fakulty, respektive spíš "malost" -- mají relativně málo profesorů a docentů a to se (podle mě) negativně odráží na studijním plánu, kdy některé předměty nedávají smysl, ale jsou tam, protože to má kdo učit a něco do oboru vhodnějšího není, protože není vhodný vyučující. Předměty učené externisty byly občas horší, v paměti mám statistiku, kdy externí vyučující neměla vůbec na nic čas a kdo nedal zkoušku v předtermínu před Vánoci měl pak velký problém zajistit si nějaký termín v řádném zkouškovém (pár kolegů kvůli tomu dokonce statistiku opakovalo).
Abych jen nekritizoval, tak moc zajímavé a dobře vedené byly předměty kolem umělé inteligence a neuronek a pro zájemce o tuhle oblast bych UTB určitě doporučil.