reklama

Akcelerace videa v prohlížeči pomocí GPU

Akcelerace videa v prohlížeči pomocí GPU
« kdy: 26. 01. 2020, 21:27:56 »
Zdravim,

jak resite prehravani videa v prohlizeci na sockaprocesorech typu Celeron N4000? Zkousel jsem vsechno mozne i nemozne, ale i pres ruzna nastaveni driveru se mi nepovedlo dopracovat k plynulemu full hd h264 videu ve Firefoxu. Vetsina lidi asi nema problem protoze to utahne samotny procesor, ale co v situaci kdyz to procesor neutahne? Povedlo se nekomu dopracovat k akcelerovanemu videu pomoci gpu?

Kód: [Vybrat]
xxx@xxx:~$ inxi -CGS
System:    Host: xxx Kernel: 5.3.0-26-generic x86_64 bits: 64 Desktop: Gnome 3.34.1
           Distro: Ubuntu 19.10 (Eoan Ermine)
CPU:       Topology: Dual Core model: Intel Celeron N4000 bits: 64 type: MCP L2 cache: 4096 KiB
           Speed: 796 MHz min/max: 800/2600 MHz Core speeds (MHz): 1: 796 2: 796
Graphics:  Device-1: Intel driver: i915 v: kernel
           Display: x11 server: X.Org 1.20.5 driver: i915 resolution: 1920x1080~60Hz
           OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel UHD Graphics 600 (Geminilake 2x6) v: 4.5 Mesa 19.2.1

firefox:
Kód: [Vybrat]
  Installed: 72.0.1+build1-0ubuntu0.19.10.1
Predem diky za odpovedi.
« Poslední změna: 26. 01. 2020, 22:01:45 od Petr Krčmář »

reklama


Re:Akcelerace videa v prohlížeči pomocí GPU
« Odpověď #1 kdy: 27. 01. 2020, 08:05:03 »
Pokud vím, tak to Firefox stále nepodporuje  :'( https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1210726

Re:Akcelerace videa v prohlížeči pomocí GPU
« Odpověď #2 kdy: 28. 01. 2020, 12:06:05 »
Podpora uz se resi - https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1610199

Zkuste akcelerovany mpv prehravac (mpv --hwdec=vaapi video.mp4) a pokud to pojede dobre mate sanci ze to pojede casem i ve Firefoxu.

Re:Akcelerace videa v prohlížeči pomocí GPU
« Odpověď #3 kdy: 30. 01. 2020, 20:47:27 »
Kód: [Vybrat]
xxx@xxx:~$ mpv --hwdec=vaapi video.mp4
Playing: video.mp4
 (+) Video --vid=1 (*) (h264 1920x1080 29.970fps)
 (+) Audio --aid=1 (*) (aac 2ch 44100Hz)
[vo/gpu/vaapi-egl] vaAcquireSurfaceHandle() failed (invalid VASurfaceID)
Using hardware decoding (vaapi).
VO: [gpu] 1920x1080 vaapi[nv12]
AO: [pulse] 44100Hz stereo 2ch float
AV: 00:03:45 / 00:11:07 (33%) A-V:  0.000

Vypada to,ze to funguje. Co jsem dohledal tak ta chyba je pry nedulezita.

 

reklama