Programování pod IBM Cell architekturou

fox

Programování pod IBM Cell architekturou
« kdy: 12. 05. 2011, 21:17:34 »
Zdravím Vás všechny Linuxáky a náhodné kolemjdoucí :)

Chtěl bych se Vás zeptat jestli je zde nějaký človíček co má zkušenost s programováním aplikací pod CELL architekturou. Asi se ptáte proč proboha jsem si vybral zrovna CELL ? Jedná se mi o to že mi jeho architektura připadá zajímavá a rád se něco nového naučím. Je to spíš takové moje nadšení pro něco zajímavého a pro mne nového :)

Na internetu je spousty různých návodů, tutoriálů ohledně CELL architektury, ale vždycky když už jsem v úzkých si rád popovídám v mateřském jazyce s někým kdo má již nějaké zkušenosti.

Mám jasno na čem chci vyvíjet (hrát si), v jakém programovacím jazyce a taky i mám veškeré ostatní informace pro to jak rozchodit vývojová prostředí, kompilátory. Jen se mi jedná o kontakt s nějakým človíčkem, který už něco takového zkoušel a došel daleko, rád by se podělil o své zkušenosti získané při vývoji.

BTW výběr: PS3 Fat, YellowDog Linux, C,C++... Aplikace spíš jako příklady a testy SPE, PPE a pokud bude v nové verzi linuxové distribuce YellowDog přístupná tak i RSX.

Díky, Fox

PS: Při nejhorším budu potit krev celé prázdniny za tu námahu mi to stojí :)

and

Re: Programování pod IBM Cell architekturou
« Odpověď #1 kdy: 13. 05. 2011, 10:30:53 »
Cell je historie. Koukni na programovani GPU.

fox

« Odpověď #2 kdy: 13. 05. 2011, 11:19:59 »
S GPU jsem si hrál až doteď konkrétně s CUDOu, OpenCL i DirectCompute mi příjde hodně podobné. Jediné co se mi na CUDĚ líbí je to že jí je jedno jestli běží pod DirectX nebo OpenGL.

A co by mě třeba osobně zajímalo je mít přístup nebo mít doma aspoň jeden Nvidia GPU server. Ale to je trochu mimo mé možnosti :)

Co se nevýhody CUDY týče je zase taková že běží pouze na GPU-čkách od Nvidie a když někdo nemá GPU od Nvidie tak je třeba to přepsat i pod OpenCL :-). Jediné co jsem nezkoušel bylo DirectCompute, ale to si myslím že bude velice podobné jako CUDA nebo OpenCL takže to nemá moc smysl.. Více fandím opensourcu než nějakým věcem od Mrkvosoftu

korCZis

« Odpověď #3 kdy: 13. 05. 2011, 15:35:26 »
@fox: Dej mi na sebe nejaky kontakt ja se ti ozvu a muzeme nejak pokecat. Mam doma dve ps3 na kterych si s CELLem hraju. Muzeme splknout. Hawk ;-)

fox

« Odpověď #4 kdy: 13. 05. 2011, 20:03:57 »
@korCZis : Ozvi se na ondravanka@gmail.com pak ti hodím další kontaktní info, Icq, skype, fb to je jedno :)

korCZis

« Odpověď #5 kdy: 15. 05. 2011, 23:31:46 »
done