Ahoj,
vyvíjím primátně v php a docela se mi líbí golang, ale nemůžu najít (tedy spíš se rozhodnout) pro žádnou konkrétní db vrstvu a migrace. Na svých php projektech používám Doctrinu2 a Nextras migrations, kde udělám změny v entitách a mapování, Doctrina mi vyhodí sql pro aktualizaci a to přidám jako novou nextras migraci.
Proč používám nextras migrace, když doctrina má vlastní:
- jsou podstatně striktnější, když omylem změnim nějakou již puštěnou migraci a migrace pustim, nextras se může potento
- rozlišuje změny strukturu schéma a základní data (např číselníky) a má i dummy data pro testovací účely, tedy struktura vypadá nějak migrations/{structure,basic-data,dummy-data}; u doctriny lidi používají fixtures, který se mi moc nelíbí
- umí reset (rozhrabu si data, pustim reset a migrace mi kompletně smaže a vytvoří schéma a znovu ho naplní basic a případně i dummy daty)
Nevíte někdo o nějaké podobné alternativě v golangu? Případně co používáte vy? Prošel sem víceméně všechny migrační nástroje, či knihovny na
awesome go, ale víceméně žádná mi uplně nevyhovuje. Přemejšlim, že bych si napsal vlastní za pomoci knihovny darwin a nějaký cli knihovny, ale do toho se mi moc nechce
Co očekávám od db vrstvy... popravdě nevim. Asi by mi stačil nějakej sql builder, ale také se nejsem schopný rozhodnout. Jediný, co by mi asi trošku chybělo, by byla změna entity a následný nechání si vygenerování sql pro update schema, kuli tomu jedinému stále zvažuji orm. Jaký používáte vy sql builder, nebo orm?
Díky