Ahoj, potřeboval bych zprovoznit následující věc:
na notebooku, který je přes LAN připojen na net, udělat na něm access point , přes který se bude možné připojit na net.
To není těžké, stačí v windows dát netsh wlan start hostednetwork a v vlastnostech připojení dát sdílení. (Případně pak ve vlastnostech adaptéru ručně připsat IP gateway / DNS - bug)
Ale já chci navíc aby Charles proxy umožnil MITM útok HTTPS (aby na ntb šlo číst https traffic) - odbočka - buď přímo v charles proxy (který z logiky věci vidí dešifrovaný traffic, protože on je ten proxy) a nebo přes wireshark na nějakém (? virtuálním rozhraní, kde dočasně poběží dešifrovaný traffic než se zase zašifruje), ale to nevím, zda jde udělat, jestli takto charles proxy funguje. Nebo za ttřetí zachytávat traffic "ZA proxy" (zašifrovaný známým klíčem charles proxy). Která možnost přichází v úvahu? Ideálně by se mi líbilo přímo v charles proxy to vidět (který umí i modifikovat/zatloukat requesty a response) + raději ještě ve wiresharku
Ale jaké kroky k tomu mám udělat? Je ve windows nějak možné bastlit rozhraní? Nebo jak toto udělat se současnými rozhraními windows (tedy LAN a WIFI-AP, žádný třetí tam není)
A mám zapnout ICS sharing nebo vypnout ? ( bez charlese musí být zapnuté, aby šel net v mobilu)Resp je nějak možné dosáhnout funkcionality mitm proxy s vypnutým ICS("sdílení připojení)?
A jak půjde přepisování? Nebude tam nějaký konflikt, že když se s telefonem připojím na 88.28.76.123 : 80 nebo 8888, tak sdílení internetu bude mít prioritu a rovnou to forwardne na rozhraní LAN, místo toho, aby to zachytil charles?
Otázky:
Když v charles proxy vypnu Proxy-Windows proxy, tak charles proxy je nefunkční? nebo jen vypne konfiguraci proxy pro windows
V charles proxy jsou nikde není možnost volit síťová rozhraní, jak se určí, pro která rozhraní co má jít
co dělá v charles proxy enable transparenty proxying?
co dělá Reverse proxy? pomůže mi v tom co chci?
-je možné to nastavit tak, abych v mobilu nemusel nastavovat proxy hodnoty (HTTP/S proxy že mění IP: Port a do hlavičky Host dává originální IP nebo tak) ? (tedy něco co by se dalo nazvat transparentní nebo přímý režim) rovnou když telefon vyšle HTTPs request na určitou IP v americe, zachytí to charles.
-Pokud bude nutné nastavit proxy (na port 8888), jak zajistit, že nepůjde komunikovat přes port 80 (a kompletně to obejde charles proxy)?