V první řadě děkuji všem za jejich vyjádření.Použil jsem termín Hyperthreading ve smyslu pojmenování technologie, protože jsem nevěděl, že je to název konkrétní implementace tohoto v procesorech Intel. Tím jsem asi vnesl trošku zmatků, za což se omlouvám, moje chyba z neznalosti. Správně jsem měl (asi) použít název SMT. Šlo mi všeobecně o situaci, kdy procesor má méně plnohodnotných jader, než je vidět navenek. Rovněž jsem se na některých místech setkal s označením "2 logical cores per physical"... Rozhodně jsem neměl na mysli ~tuto HT věc~ pouze v Intelech a koneckonců jsem se právě na to ptal, jestli "L1TF" a "MDS" jsou nebo nejsou "Intel-only". A jestli ~tuto HT věc~ mám na desktopu vypínat, anebo jestli se toho na desktopu nemám bát. Užitečných odpovědí jsem se ale dočkal i tak.

Hodně z vás mi tu doporučuje AMD, já mám na věc stejný názor. A IntelME mi vadí taky (opět se tedy nabízí otázka, jak moc to mám jako Běžný Franta Uživatel řešit, ale pro jistotu je lepší to v procesoru vůbec nemít). Od nástupu architektury Zen je AMD
dle mého lepší volba, já tedy nakupoval AMD i předtím, v dobách pro ně dobrých i zlých. Ale před chybami Spectre, Meltdown a dalšími byl asi racionálnější volbou Intel (výkon, spotřeba).
Tímto diskuzi neuzavírám a rád si přečtu další názory a informace k tématu.