Naopak. Jsem v okamžiku návrhu. Všechnu je zelené a krásné. Ale ty aktory může (bude moct) napsat kdokoliv.
Hmm, a máš k tomu nějaké zadání? Třeba bychom se nad tím návrhem, vzory co omezí uváznutí atp. mohli zamyslet kolektivně..
Aktory jako služby, poskytující data i poskytující výpočty. Aktor jako klient se bude dotazovat jiných aktorů. Libovolný aktor může poslat dotaz libovolnému jinému. Zpráva vede přes prostředníka, který schraňuje zprávy, a pak je předává adresátům. Aktor dostane zprávu, podle ní vykoná svou úlohu - sám, nebo deleguje na jiného. Prostředník pošle zpět zprávu: zpráva uložena, zpráva vyzvednuta.
Zprávy coby komunikační protokol mám zatím bez pravidel. V dalším kroku bych rád nějaký formální jazyk typu KQML.
Tedy jak vidno, není to nic světoborného. Taky tam v tom zadání nejsou žádná zvláštní omezení. Jakékoliv postřehy vítám.
Pointa je, že jsem teda napsal první prototyp, a hned jsem si ho zacyklil. Tedy nejde mi o to, že by to muselo být vysloveně neprůstřelné jen by to snad nemuselo být tak snadné to rozbít.