Rada: bare metal s dobrou cenou a spolahlivostou?

Rada: bare metal s dobrou cenou a spolahlivostou?
« kdy: 13. 10. 2019, 14:51:25 »
Pozeram po nejakych bare metal serveroch na prenajom. Cena je priorita ale aj celkova hodnota(priepustnost a limit siete, disky, ...) a spolahlivost zeleza ale aj datacentra. Okrem Hetzneru a OVH sa oplati pozriet aj nieco ine? Viem ze Hetzner nemal uplne dobru povest v minulosti ale myslim ze to je uz je pasé. OVH je skor zname v nizkonakladovych VPS ale ceny serverov nema uplne zle, i ked znacne drahsie nez porovnatelne u Hetznera.

Re:Rada: bare metal s dobrou cenou a spolahlivostou?
« Odpověď #1 kdy: 13. 10. 2019, 16:11:16 »
OVH špatně komunikuje - zrušili českou pobočku a byť jen platba služeb je utrpení. Například přes žádosti na podporu nestihli započítat platby včas a nakonec nám z důvodu neplacení smazali VPS. Není to ojedinělý případ, u jiných VPS tamtéž to probíhalo podobně, akorát platby po urgencích zvládli započítat včas, takže ke smazání nedošlo. Problém je i komunikace - psal jsem jim anglicky a odpověděli, že nekomunikují naším národním jazykem a že máme počítat s prodlevou, než si to přeloží. Pak odpověděli asi až za týden a to jsem tam musel ještě volat. Celkové řešení bylo v rámci týdnů. WTF, tomuto přístupu lze jen těžko uvěřit, šlo o urgentní věc - mylné zrušení služby! Další příklad - jednou nám nefungoval mail, něco se tam zbláznilo v doméně a nešlo nastavit a aktivovat službu. Opět problém s řešením v řádu týdnů. Před tím bylo ale několik let celkem bez problému. Pokud to mám shrnout - problémy se řeší těžko a zdlouhavě. Šlo sice vždy o nízkonákladové VPS, ale po těchto zkušenostech bych byl velmi opatrný i u ostatních služeb OVH.

Vilith

• 662
    • Zobrazit profil

« Odpověď #3 kdy: 14. 10. 2019, 20:48:04 »
Contabo - za mě v pohodě: https://contabo.com/?show=servers

dr_ak

« Odpověď #4 kdy: 14. 10. 2019, 22:15:26 »
OVH špatně komunikuje - zrušili českou pobočku a byť jen platba služeb je utrpení.

Potvrzuji problémy s OVH - registrace bankovní platby poslední dobou trvá přes týden. Stejně tak požadavky - většinou nechají vyhnít a začínají řešit po až urgenci urgence - po týdnu...