reklama

Naučení se asynchronnímu programování

PetrK

  • ****
  • 282
    • Zobrazit profil
Re:Naučení se asynchronnímu programování
« Odpověď #90 kdy: 11. 10. 2019, 13:55:40 »
To si nemyslim, smycka udalosti je z podstaty jiny typ mechanismu nez epoll.

Epoll, select a příbuzní jsou.. chvilku počkejte... dramaticka pauza... asynchronní! Používají se ve smyčce, sledují několik zdrojů a vrací řízení programu, když nastane nějaká událost. Jedna smyčka obsluhuje několik klientů.

Tomu neverim, proc by to tak na urovni jadra pouzivali ve smycce? Na urovni jadra se musi dat operovat primo s HW prerusenimi. Kdyz ti epoll obsluhuje 10000 socketu, tak kdyz ti na nejaky z nich prijde nova message, tak ta se tam na te nejvic low level urovni dopravila udalosti HW preruseni. Na urovni jadra uz musi byt k dispozici nastroje, ktere umi HW preruseni primo obsluhovat. Od systemove funkce jako je epoll ocekavam, ze prave toto umi, tzn. ze HW preruseni vyvola kaskadu udalosti, ktere provedou obsluhu jednoho z 10000 socketu z epoll Jinak bysis taky tu smycku mohl napsat sam pres neblokujici Socket::available(), coz je dost dementni reseni.
« Poslední změna: 11. 10. 2019, 13:57:50 od PetrK »

reklama


Idris

  • *****
  • 595
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Naučení se asynchronnímu programování
« Odpověď #91 kdy: 11. 10. 2019, 14:08:30 »
To si nemyslim, smycka udalosti je z podstaty jiny typ mechanismu nez epoll.
Epoll, select a příbuzní jsou.. chvilku počkejte... dramaticka pauza... asynchronní! Používají se ve smyčce, sledují několik zdrojů a vrací řízení programu, když nastane nějaká událost. Jedna smyčka obsluhuje několik klientů.
Tomu neverim
Epoll není hejkal, abys na něj věřil nebo ne. Prostě si to nastuduj a pak se sem přijď pokorně omluvit.

Re:Naučení se asynchronnímu programování
« Odpověď #92 kdy: 11. 10. 2019, 14:43:08 »

Tomu neverim, proc by to tak na urovni jadra pouzivali ve smycce?

V jadre kvuli epollu zadna smycka neni. Smycka je v kodu uzivatelskeho programu kolem volani epollu. Epoll je potencionalne blokujici systemove volani. Pokud v dobe jeho zvolani neni v jadre zadna neosetrena udalost na kterou se aplikace zaregistrovala, je process zarazen do cekaci fronty. Ve chvili, kdy nastane alespon jedna z podminek, je proces z fronty vyjmut a volani epollu je dokonceno. Vysledkem volani je aplikace informovana o vzniklych udalostech, pripadne je osetri a pote se vraci smyckou zpatky na epoll.

PetrK

  • ****
  • 282
    • Zobrazit profil
Re:Naučení se asynchronnímu programování
« Odpověď #93 kdy: 11. 10. 2019, 15:25:57 »
To si nemyslim, smycka udalosti je z podstaty jiny typ mechanismu nez epoll.
Epoll, select a příbuzní jsou.. chvilku počkejte... dramaticka pauza... asynchronní! Používají se ve smyčce, sledují několik zdrojů a vrací řízení programu, když nastane nějaká událost. Jedna smyčka obsluhuje několik klientů.
Tomu neverim
Epoll není hejkal, abys na něj věřil nebo ne. Prostě si to nastuduj a pak se sem přijď pokorně omluvit.

Nasrat.


Re:Naučení se asynchronnímu programování
« Odpověď #94 kdy: 11. 10. 2019, 15:43:52 »
To si nemyslim, smycka udalosti je z podstaty jiny typ mechanismu nez epoll.
Epoll, select a příbuzní jsou.. chvilku počkejte... dramaticka pauza... asynchronní! Používají se ve smyčce, sledují několik zdrojů a vrací řízení programu, když nastane nějaká událost. Jedna smyčka obsluhuje několik klientů.
Tomu neverim
Epoll není hejkal, abys na něj věřil nebo ne. Prostě si to nastuduj a pak se sem přijď pokorně omluvit.

Nasrat.

Co kdybys prostě mlčel o tématech, o kterých houby víš, když už to teda dostudovat nechceš?

reklama


Idris

  • *****
  • 595
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Naučení se asynchronnímu programování
« Odpověď #95 kdy: 11. 10. 2019, 16:07:05 »
To si nemyslim, smycka udalosti je z podstaty jiny typ mechanismu nez epoll.
Epoll, select a příbuzní jsou.. chvilku počkejte... dramaticka pauza... asynchronní! Používají se ve smyčce, sledují několik zdrojů a vrací řízení programu, když nastane nějaká událost. Jedna smyčka obsluhuje několik klientů.
Tomu neverim
Epoll není hejkal, abys na něj věřil nebo ne. Prostě si to nastuduj a pak se sem přijď pokorně omluvit.
Nasrat.
Máme na fóru ovčáčka  ;D

PetrK

  • ****
  • 282
    • Zobrazit profil
Re:Naučení se asynchronnímu programování
« Odpověď #96 kdy: 11. 10. 2019, 16:32:01 »
Zaprve, ja vim dost na to, abych vedel, ze na backend do kodu zadne event loopy ani jine podobne srakcy nepatri. A Actor je taky solidni sracka  8)

A zadruhe, taky vim dost na to, abych vedel, jak je strasne na hovno kdyz ma jazyk coroutiny, protoze kokoti to pak pouzivaji uplne na vsechno misto aby to pouzivali s citem. Kazdou metodu pisou await async, ikdyz je to naprosto k nicemu.

Event loop je ted zrovna popularni v Jave ve Vertexu,  a nekteri by to chteli cpat na kazdou backendovou aplikaci, ikdyz je to nedebugovatelna sracka.

Na ten epoll se podivam o vikendu, tak jak pisete to urcite nefunguje, a toho sralbotku Sataie Nekolu si posleze podam  8)
« Poslední změna: 11. 10. 2019, 16:33:46 od PetrK »

gill

  • ****
  • 270
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Naučení se asynchronnímu programování
« Odpověď #97 kdy: 11. 10. 2019, 16:37:32 »
jak se čte z epoll bez event loopu?

kimec

Re:Naučení se asynchronnímu programování
« Odpověď #98 kdy: 11. 10. 2019, 16:42:56 »
Máme na fóru ovčáčka  ;D

Bonus body: pri teme o "asynchronnom programovani", nech uz to znamena cokolvek, som si dostudoval cesku politicku scenu.

forum.root.cz informace nejen ze světa Linuxu  :)

Re:Naučení se asynchronnímu programování
« Odpověď #99 kdy: 11. 10. 2019, 17:05:47 »
Zaprve, ja vim dost na to, abych vedel, ze na backend do kodu zadne event loopy ani jine podobne srakcy nepatri. A Actor je taky solidni sracka  8)

A zadruhe, taky vim dost na to, abych vedel, jak je strasne na hovno kdyz ma jazyk coroutiny, protoze kokoti to pak pouzivaji uplne na vsechno misto aby to pouzivali s citem. Kazdou metodu pisou await async, ikdyz je to naprosto k nicemu.

Event loop je ted zrovna popularni v Jave ve Vertexu,  a nekteri by to chteli cpat na kazdou backendovou aplikaci, ikdyz je to nedebugovatelna sracka.

Na ten epoll se podivam o vikendu, tak jak pisete to urcite nefunguje, a toho sralbotku Sataie Nekolu si posleze podam  8)


Hodně názorů, málo znalostí. Zkus obrátit poměr.

Idris

  • *****
  • 595
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Naučení se asynchronnímu programování
« Odpověď #100 kdy: 11. 10. 2019, 17:10:19 »
Máme na fóru ovčáčka  ;D
Bonus body: pri teme o "asynchronnom programovani", nech uz to znamena cokolvek, som si dostudoval cesku politicku scenu.
Upřímnou soustrast.

Re:Naučení se asynchronnímu programování
« Odpověď #101 kdy: 12. 10. 2019, 00:36:02 »
Bonus body: pri teme o "asynchronnom programovani", nech uz to znamena cokolvek, som si dostudoval cesku politicku scenu.

forum.root.cz informace nejen ze světa Linuxu  :)
Tak abysme to obloukem vratili zpatky k tomu IT, nemela by ti u te ceske politicke sceny uniknout tato dva roky stara kauza:

https://youtu.be/3GocCQcgYoc?t=704

Lahudka.

PanVP

Re:Naučení se asynchronnímu programování
« Odpověď #102 kdy: 12. 10. 2019, 00:38:50 »
Proveďme pokus:
Hyperbola neukončené funkce, letí množina Eulerova, synchronní funkcí sto psů zví!


Co lze o tom říct:
  • Toto tvrzení není největší blbostí, která v tomto vláknu zazněla.
  • Moje dadaistická báseň dává víc smyslu, než spodní polovina příspěvků tady.
  • Nejsem tu za největšího vola.
  • Můj příspěvek někteří z vás vyhodnotí jako jeden z nejpřínosnějších z posledních dvou stran.

PanVP

Re:Naučení se asynchronnímu programování
« Odpověď #103 kdy: 12. 10. 2019, 00:54:07 »

To byly časy, když tu byl občas Lenin, komix byl komix a šlo pod něj přidávat příspěvky, Blek měl poruchu osobnosti, Blek číslo dvě měl poruchu osobnosti, Blek číslo tři prvním dvou blekům záviděl poruchu osobnosti a tak předstíral.
 


PetrK

  • ****
  • 282
    • Zobrazit profil
Re:Naučení se asynchronnímu programování
« Odpověď #104 kdy: 12. 10. 2019, 10:25:15 »
Z epollu se samozrejme cte ve smycce, ale tady je celou dobu rec o Event Loop designu jak to ma Javacript, Node.js, Vertex, atp., a ne doprcic o tom, ze sis nekde v programu udelal while(true) a ctes neco ve worker threadu pres epoll.
« Poslední změna: 12. 10. 2019, 10:29:37 od PetrK »

 

reklama