Čištění USB konektoru je celkem vošajstlich. V první řadě bych z něj kompresorem vyfoukal bordel a potom do něj několikrát připojit a odpojit nový USB kabel, který ještě němá vyběhané piny, takže se ty piny na obou stranách vzájemně trochu "obrousí".
Ale hlavně bych zkusil jiný kabel a jinou nabíječku. Jak motáš kabely? A jak je motá Tvá něžnější polovička? Není ten kabel zkroucený?
Dobrý večer.
Tak jsem o víkendu zkusil pár pokusů.
První byl, že jsem na relativně nabitý mobil připojil tu origo nabíječku aniž bych ji dal do sítě. Tentokrát se nic nestalo. Ani po následném připojení k síti.
Druhý pokus byl, že jsem telefon s 30 procenty (+-) připojil k té samé nabíječce, která nebyla připojena k síti. Tentokrát se telefon restartoval okamžitě a restartoval se stále dokola do té doby, než jsem telefon od nabíječky neodpojil (po celou dobu nabíječka nebyla připojena k síti).
Další pokus byl ten, že jsem odpojil kabel od nabíječky a připojil ho k nabíječce mé drahé polovičky která používá telefon s hw a os na míru šitý. Na této nabíječce se telefon nerestartoval a po připojení do sítě zcela normálně nabíjel.
Usoudil jsem, že to bude mou nabíječkou. Rozhodl jsem se, že vyčistím konektor a kabel. Myslím, že se to podařilo, protože pomocí "párátka" vyrobeného z vaničky od masa jsem vylovil z konektoru nějaký humus a z kabelu také něco málo a pomocí papírku namočeného v lékařském lihu jsem rozpustil na konektorech co se dalo.
Rozhodně připojení kabelu k telefonu se mi zdá teď lepší. Bez zadrhnutí nebo tak něco.
Avšak ani tato operace nevyřešila problém s připojením telefonu k originální nabíječce bez restartu.
Záhy však jsem měl dojem. Že když nabíječku strčím do sítě, že slyším vysokofrekvenční zvuk. Odpojil jsem ji a přiložil k uchu. Pískala jak když se nabíjí blesk u foťáku.
Udělal jsem si závěr, že nabíječka odešla a rozhodl jsem se jí nadále nepoužívat.
Až budu mít novou, dám vědět zda to bylo 100% jí.