Ahoj,
potreboval by som poradiť ako ďalej. Som čerstvý absolvent ekonomického oboru, ktorý to mal celý život k IT odvetviu. Hobby mám RouterOS, 3D tlač či rôzne odvetvia IT "sveta". Proste si radšej kúpim router s RouterOS ako mydlovú krabičku typu TP-Link. Za najväčšiu hlúposť počas môjho štúdia považujem náročnú DP u náročného vedúceho a tak mi ostalo menej času počas posledných 2 semestrov. Nehovorím radšej ani o dielčich štátniciach v septembri (září).
V prvej polovici magisterského som si uvedomil, že sa tej ekonómii nechcem v búducnosti venovať, tak som sa začal v domácich podmienkach samovzdelávať. Začal som s HTML, CSS a Bootstrap. Od začiatkov som používal GIT (Sourcetree). Následne som sa rovno zameral na React (React Router,...). Teraz zápasím s Reduxom. Počas tohto samovzdelávania som mal VŠ pedagóga (vyučujúci okrem iného aj túto oblasť) ako mentora. Keď stackoverflow/youtube/google už nebol nápomocný, tak som sa na neho obrátil o pomoc.
Počas tohto môjho samovzdelávania vzniklo niekoľko súkromných projektov, hoci releasnutý bol iba posledný. Ten pôvodone pozostával z one-page-website a neskôr bol prepísaný do React-u + vytvorený administratívny portál, kde si užívateľ môže editovať údaje.
Teraz, keď som školu som dokončil sa snažím nájsť job v IT sektore. Najprv som sa snažil nájsť pozíciu, ktorá by aspoň trochu mala bližšie k front end-u. Skúšal som to aj na juniora / trainee front end-istu, ale odpovede boli typu: málo skúseností, spraviť test projekt v Angular + si napísať komplet backend či neodpovedali vôbec. Teraz som začal pokukovať po pozíciach typu manuálneho testera či hmtl/css developera ale zatiaľ bez úspechu.
Nedali by ste mi nejaké hinty po čom sa začat pozerať (oblasť/pozícia), aby som sa nakoniec nemusel hlásiť do open space králikárne v nejakej banke.
Ďakujem!
PS: Oblasť Brno