Ahoj mukel
vidim, ze sa tu ozyvaju ludia, co uz maju 15 rokov skolu za sebou
Poviem ti priamo, ze na tejto skole ucim a teda som si vedomy toho, ze cokolvek napisem je tym ovplyvnene.
Tak osobne za seba napisem iba toto: Ponuka predmetov aj obsah predmetov sa meni, nevyhoda tohto fora je, ze nevies, kto ti je schopny opisat sucasnu realitu.
Teraz uz necham za seba hovorit studentov:
Robil som tento mesiac na Letnej skole sietovania anonymnu anketu medzi 18timi studetmi, toto napisali na otazku "Čo by ste vyzdvihli z prostredia fakulty?" - v zatvorke moje vysletlenie:
• 6x Kreatívne laboratórium (to je labak, v ktorom nie je vyucba a mozu v nom studenti informatiky travit svoj cas)
• 3x Osobný/individuálny prístup učiteľov
• 3x Posedenie na chodbách
• priateľskosť, ochota
• príjemná atmosféra
• uvoľnená atmosféra pri výučbe, organizovanie akcií ako Letná škola sieťovania, Alpinka
• Technicom (to je budova)
• Laboratóriá v Technicome a keď sa to dokončí, aj historická chodba pri PC učebniach bude super
• Koše na separovaný odpad , stolný futbal na najvyššom poschodí
Mal som aj nasledovnú kolonku: "Čo by ste odkázali stredoškolákom, ktorí zvažujú štúdium informatiky, alebo aplikovanej informatiky?" - uvádzam v úplnom znení:
• Študentom aplikovanej informatiky by som odporučil premyslieť si dopredu, alebo si aspoň zistiť možnosti štúdia na 2. stupni VŠ. Všetkým by som odporučil aby sa nevzdávali na prvej prekážke a snažili sa dotiahnuť predmety aj napriek vysokej náročnosti.
• Určite by som im odporučil štúdium aj napriek tomu, že na strednej škole nemali žiadne skúsenosti s programovaním
• Ak si vyberú UPJŠ, tak si vyberú dobre.
• Nech sa pripravia na to, že je to dosť teoretické a veľa matematiky
• Pochopiť, aké odvetvie informatiky je pre nich najzaujímavejšie
• Hneď na začiatku semestra vedieť používať AIS. Je to podľa mňa náročná vec, ktorú nikto nevysvetľuje
• Určite zvážiť, či bažia po vedeckej a trochu teoretickej informatike, alebo či chcú byť programátormi a len kódiť a nič viac
• Je to dobré, všetko sa dá zvládnuť len treba niekedy zamakať
• Je tu dosť matematických predmetov, hlavne na informatike. Odporúčam maturitu z matematiky
• Informatika má zmysel, netreba sa báť prívlastku „vedecká“, ktorý má informatika na UPJŠke
• Vyskúšať deň vysokoškoláka a DOD
• Je potrebné mať dobrý vzťah k matematike. Netreba zabúdať, že štúdium na VŠ je hlavne teoretická príprava
• Že sa u nás veľa naučia, spoznajú skvelých ľudí a vyučujúcich a že si tým otvoria dvere do budúcnosti – človek si určite nájde oblasť informatiky, ktorá ho bude zaujímať a baviť. Hlavne sa netreba báť, že sa niečo nedá naučiť – dá sa všetko, a celý kolektív školy s navzájom pomáha
• Nech sa pripravia, že bude treba zamakať
Tieto ankety su super, vedia menit veci, su v nej aj kolonky ktore sa tykaju predmetov, ale tie by som radsej tu na fore nezverejnoval, kedze sa tykaju konkretnych ludi (ci uz pozitivne alebo negativne).
Ak sa chces nieco konkretne spytat mna (vediac ze som ucitel), napis, rad odpoviem.