Wayland na Debian testing

peekaa

• 128
    • Zobrazit profil
Wayland na Debian testing
« kdy: 07. 07. 2019, 09:25:27 »
Už od osmiček jedu na testing verze a vždy jen prostě upraduju. Nyní tedy mám stále ještě 10, ale gnome mám stále pořád na x-org. Hledal jsem na netu jak přepnout na wayland, na logovací obrazovce žádný přepínač nemám. Mám upgradovat na nový testing 11 nebo raději předem nějak přepnout? Díky. Uvědomil jsem si to v souvislosti s čertsvým https://www.root.cz/zpravicky/vysel-debian-10-buster-pridava-13-tisic-balicku-a-dve-tretiny-aktualizuje/.

k3dAR

• 3 029
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
Re:Wayland na Debian testing
« Odpověď #1 kdy: 07. 07. 2019, 20:32:58 »
urcite na login screenu nemas u jmena nebo nahore na liste ikonu na vyber session(sezeni)?

jsl

« Odpověď #2 kdy: 07. 07. 2019, 21:20:18 »
Místo spekulací bych následoval tento tutoriál. Pokud je vše správně nainstalováno, tak při přihlašování v display manageru budete mít k dispozici "GNOME on wayland".

k3dAR

• 3 029
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 07. 07. 2019, 22:31:29 »
btw: Debian10 - Xfce, pouzit DM LightDM a v login screenu vyber sezeni je... odkaz od jsl potvrzuje ze s Gnome (predpolkadam DM GDM) taky je... tedy je to jak by se ocekavalo nezavisle na tvem stavajicim nastaveni, proste to prida GnomeWayalnd sezeni a ty si ho pri prihlasovani vyberes...

peekaa

• 128
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 08. 07. 2019, 17:06:29 »
urcite na login screenu nemas u jmena nebo nahore na liste ikonu na vyber session(sezeni)?

Já to hledal na stránce s loginy jmen, a ono to je na stránce s loginem pro heslo. Vyřešeno, díky.