Proprietární streamovací služba na domácím serveru

Karmelos

• 1 077
    • Zobrazit profil
Zdar,
Řeším reinstalaci domácího serveru (HP Microserver g8) s Debianem. Bohužel lze instalovat stramovací službu pro moje domaci audio systémy Squeezebox pouze jako samostatný .deb balíček poskytovatele stažený z webu. Veškeré updaty žádné, zabezpečení přístupu nulové.

Domnívám se, že to trochu kompromituje bezpečnost serveru. Vymyslel jsem si dvě alternativy řešení - Použití nějakého RPi 3 případně OrangePi co se mi tu válí a ro namapování adresářů s .flacy pomocí NFS.

Ale tu si nejsem jisty zda síťovka Rpi dokáže utáhnout datový tok. A tohle bych asi i v pohodě zvládnul.

Anebo bych si na ten server (8GB ram) nainstaloval nějakou tu kontejnerovou službu, a v ni rozeběhnul instanci systému s pouze běžící streamovací službou a ro namapovaným adresářem. Tady to síťovka zvládne, ale tuhle problematiku neumím.
Jak to zařídit, aby fungoval i původní server (v podstatě jen NFS/samba)?

Server má dvě interní síťovky, ale jedna je tak nějak spojená s ILO. Můžou vlastně nějak fungovat dvě IP na jedné síťovce anebo lze ten Microserver systém přesvědčit, aby používal obě?
dík
« Poslední změna: 04. 07. 2019, 12:15:22 od Petr Krčmář »
Gréta je nejlepší.

reddy

Re:Proprietární streamovací služba na domácím serveru
« Odpověď #1 kdy: 04. 07. 2019, 12:41:06 »
Docker.io

Služba poběží na vnitřní virtuální IP adrese a namapuje se pouze příslušný port a readonly adresáře, ke kterým služba přistupuje.

« Odpověď #2 kdy: 08. 07. 2019, 09:42:35 »
udělej reinstalaci na ubuntu a bouchej to do LXD kontejnerů a máš vyřešeno.
Jeden si uděláš s nějakým debianem druhý s centosem atd atd atd a můžeš mít co ji jen zamaneš

Karmelos

• 1 077
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 08. 07. 2019, 12:45:11 »
udělej reinstalaci na ubuntu a bouchej to do LXD kontejnerů a máš vyřešeno.
Jeden si uděláš s nějakým debianem druhý s centosem atd atd atd a můžeš mít co ji jen zamaneš
No ja potrebuju zatim jen sambu a ten squeezebox server. Ubuntu na server nechci, a na debianu zatim LXD nativne nejede. Co misto toho pouzit LXC?

Nicmene ten docker se mi jevi o neco bliz k realizaci.
ale i tak dik...
Gréta je nejlepší.

« Odpověď #4 kdy: 08. 07. 2019, 13:55:03 »
klidně lxc to je fuk v tvém případě.
osobně preferuji lxc/lxd před dockerem, protože se to chová jako systém. Docker je vhodný pro distribuci a běh aplikací. S LXD/LXC kontejnerem máš v podstatě celý systém do kterýho si můžeš nainstalovat co potřebuješ nastavíš si tomu síťování jak potřebuješ atd.
Pokud by ta věc uměla běžet v dockeru a bylo to v repozitáři tak by to bylo super že by se to pustilo jen docker run

Já mám server, kde základ je ubuntu 18.04 a všechno ostatní je v něm řešený v kontejnerech. Samba, unifi controller, serviio dlna server atd. Kontejnerizace je super :-)