Instalace FTP na VPS od Virtualmaster

@Petr

Instalace FTP na VPS od Virtualmaster
« kdy: 25. 04. 2011, 20:53:54 »
Dobry den.
Potrebuji poradit, jak nainstalovat FTP server na VPS od Virtualmaster. Vygooglil jem sice mnoho tutorialu, bohuzel zadny z nich neni v tomto pripade pouzitelny. Vzdy ztroskotam na konfiguraci config souboru. Na virtualmaster je k dispozici pouze shell a ke konfiguraci, alespon podle tech tutorialu, je potreba okno. Nepodarilo se mi tedy otevrit dany config soubor a prepsat potrebne radky.
Pokud tedy nekdo vite jak upravit config soubor v shellu, nebo znate nejake jine reseni budu za ne vdecny.
Diky

Re: Instalace FTP na VPS od Virtualmaster
« Odpověď #1 kdy: 25. 04. 2011, 21:02:54 »
Chybí tu zásadní informace: jaký FTP server chceš instalovat? Máš vybraný konkrétní (podle toho okna to vypadá, že ano) nebo chceš poradit i tohle? Pokud sis ještě nevybral, vyzkoušej vsftpd nebo ProFTPD. Měly by být ve všech distribucích.

Editace konfigurace v řádce je jednoduchá, je to prosté otevření souboru, přepsání nastavení a uložení. Je možné editaci udělat v mnoha různých editorech, pro začátečníka se hodí třeba Joe, Pico nebo mcedit - ten je nejjednodušší a je součástí mc.

zatt

« Odpověď #2 kdy: 25. 04. 2011, 21:03:49 »
Jaky tam mas nainstalovanou distribuci?   Jinak jako ftp server bych asi doporucil proftpd, ta by mela byt k mani ve vsech distribucich a konfigurace se provadi editaci konfiguracniho souboru.

@Petr

« Odpověď #3 kdy: 25. 04. 2011, 21:32:25 »
Super to mcedit mi staci. Ano instaluji proftpd, ale vpodstame mi nezalezi na tom jaky server tam bude. Distro jsem zvolil Ubuntu 10.10.
Diky za radu ted uz bych si s tim mel poradit.