Aký software od Microsoftu používate?

Aký software od Microsoftu používate?
« kdy: 29. 05. 2019, 11:30:37 »
Trošku kontroverzná téma tak vás poprosím skúste diskutovať bez emócií. Viem že medzi užívateľmi Linuxu je veľká nevraživosť k Microsoftu (nikdy som nechápal prečo keď ostané veľké IT firmy ako Oracle či Apple používajú rovnaké ak nie horšie praktiky ako MS) tak by ma zaujímalo aké produkty od MS používate? A aké produkty od MS používate pod linuxom?

Myslíte že Microsoft má vo svojom portfóliu aj kvalitný software?

Začnem ja. mám dualboot Arch linux / Windows 10 okrem toho linux používam aj na armových developer doskách a k obidvom platformám mám kladný vzťah a priznám sa že vývojové nástroje od MS mám veľmi rád.

Pod windows používam:

- Office 365 (hlavne Excel)
- VSCode
- Visual Studio
- z programovacích jazykov mám najradšej F# ale používam aj TypeScript a C#
- taktiež .NET a .NET Core
- powershell
- SQL Server
- veľmi som mal rád aj WPF a je mi ľúto že pod Linuxom nič také nemáme

Pod Linuxom:

- VSCode
- github
- powershell - pod linuxom som písal skripty v bashi, ale powershell sa mi príde (pre mňa) viac human readable a odkedy som ho začal používať vo windows tak som ho doinštaloval aj do linuxu a používam ho namiesto Bashu

A taktiež som mal klávesnicu a myš od MS... myš si už ale nekúpim keďže mala problémy s kompatibilitou v linuxe (bolo treba doinstalovať nejakú utilitu aby fungovala aprávne)

A na záver doplním že MS aj ja vnímam ako kontroverznú firmu lebo je veľa produktov ktoré MS kúpil a zá pár rokov ich úplne zrušil (napr. moj oblúbený katalóg obrázkov iView Media Pro alebo firmu Nokia) taktiež sa mi nepáči ako sa MS za každú cenu snaží ošklbať zákazníka (kúpli som si jednu licenciu Office 365 a pridal som si tam 3 emailové účty a MS mi na každý účet zauúčtoval extra lixenciu zvlášť takźe som namiesto 15 euro mesačne / platil 45 euro mesačne a zistil som to až po troch mesiacoch)

Re:Aký software od Microsoftu používate?
« Odpověď #1 kdy: 29. 05. 2019, 11:59:00 »
Vůbec žádný, nemám Windows a tím pádem ani žádný další produkt od Microsoftu.

« Odpověď #2 kdy: 29. 05. 2019, 12:33:50 »
Vůbec žádný, nemám Windows a tím pádem ani žádný další produkt od Microsoftu.

A není to, na šéfredaktora, málo, Antone Pavloviči?

« Odpověď #3 kdy: 29. 05. 2019, 13:24:21 »
dobrovolne len firmware v ich myske, v praci neutralne Azure sluzby (aj ked tie vlastne bezia na linuxe) a v praci nedobrovolne IIS, Sharepoint, SMB, AD a podobne korporatu vyhovujuce riesenia ku ktorym (z roznych dovodov) nemame nasadenu linuxovu alternativu.

« Odpověď #4 kdy: 29. 05. 2019, 13:25:38 »
Windows 10 Pro (vč. příslušenství = taskmanager, skype, správce souborů, IE, Edge, apod.. )
Outlook ( výhoda připojení více pst kontejnerů ) + někdy se omylem spustí Word či Excel protože se mi nechce nastavovat spuštění konkrétního programu dle koncovky
Age of Empires II HD

« Odpověď #5 kdy: 29. 05. 2019, 13:55:02 »
Jediné čo mám nainštalované od M$ sú media-fonts/corefonts a deaktivovaný outlook v mobile (nainštalovaný z výroby)

Idris

• 2 286
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 29. 05. 2019, 14:16:01 »
Občas Visual Studio, případně MSVC z promptu. A sem tam Word, ale na macOS.

Mlocik97

• 889
  • Ubunťák, JS dev.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 29. 05. 2019, 14:24:23 »
Od MS IDEčka Visual Studio (no ten skôr používal než používam) a VS Code, Virtuálnu klávesnicu SwiftKey, a pár tooliek od SysInternals (ale už asi půjdu len čisto na Linuxe, takže je nebudem potrebovať), to je všetko, o a ešte používam GitHub, rozmášlaľ som aj nad používaním TypeScriptu. Z HW mám od MS len myš.
« Poslední změna: 29. 05. 2019, 14:28:17 od Gabriel Mlocik »

« Odpověď #8 kdy: 29. 05. 2019, 17:46:03 »
QBASIC.EXE + GORILLA.BAS

A ještě tu mám Win3.11, na ukázku, že Widle byly v minulosti použitelnější než dnes.

« Odpověď #9 kdy: 29. 05. 2019, 18:56:01 »
Oppice for Mac. A obcas z donuceni musim zapnout sracku jmenem skype for byznys.
ale je to teda utrpeni.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

nula

« Odpověď #10 kdy: 29. 05. 2019, 20:05:13 »
QBASIC.EXE + GORILLA.BAS

A ještě tu mám Win3.11, na ukázku, že Widle byly v minulosti použitelnější než dnes.

Ale jako vazne. Kdyby ve windows 7 bylo wsl, tak je to ultimatni...
Myslim, ze 7cky byly fakt zdaleka nejlepsi OS pro napric uzivatelskym spektrem vubec. Jak jsem rikal, pokud by tam bylo wsl, tak...  nebo aspon docker for windows. To by mozna stacilo...

Jinak za mne. W10 na hry. Co se tyka programovani, tak visual studio je opravdu nejlepsi IDE(i kdyz potrebuje par pluginu, pro doladeni) pro c++. A to rikam jako clovek, co pouziva vim 20 let. Z uzivatelskeho softwaru za mne excel(i kdyz pravda, v poslednich letech jsem zadne nahrady nezkousel, ale pred lety, kdy jsem behem studia v ramci brigady excel musel pouzivat, jsem zjistil, ze jakekoli open/libre office tomu opravdu nesahaji ani po paty).
« Poslední změna: 29. 05. 2019, 20:09:29 od nula »

« Odpověď #11 kdy: 29. 05. 2019, 22:49:34 »
Používám VSCode a případně github, byť bych jej sem asi nepočítal. Jinak se snažím Windows a MS sw vyhýbat, jak to jen jde. :)

Myslim, ze 7cky byly fakt zdaleka nejlepsi OS pro napric uzivatelskym spektrem vubec.

Za mě byly z MS světa nejlepší Windows 8.1. To byl fakt rychlý a stabilní systém...

« Odpověď #12 kdy: 30. 05. 2019, 09:20:05 »
V práci Win7, Outlook, Excel +  Microsoft Dynamics AX
Doma nic

« Odpověď #13 kdy: 30. 05. 2019, 13:21:51 »
V práci W7, Office, Outlook. Doma W10, Visual Studio, Kalkulačku, Notepad, Malování.
Microsoft je kontroverzní a třeba změny okolo Office a Outlooku sleduji s nechutí, přesto považuji Excel za etalon ve své kategorii. Stejně tak Visual Studio je rozhodně dobrý produkt. No a pak jsou tu utilitky jako Malování nebo Kalkulačka, které jsou v zásadě dokonalé (dle rčení, že dokonalost je,když už není co ubrat). A mimochodem, i když bych Wins na serveru asi nechtěl, jako desktopový OS to není špatná volba.

Mlocik97

• 889
  • Ubunťák, JS dev.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 30. 05. 2019, 13:26:40 »
Používám VSCode a případně github, byť bych jej sem asi nepočítal. Jinak se snažím Windows a MS sw vyhýbat, jak to jen jde. :)

Myslim, ze 7cky byly fakt zdaleka nejlepsi OS pro napric uzivatelskym spektrem vubec.

Za mě byly z MS světa nejlepší Windows 8.1. To byl fakt rychlý a stabilní systém...

Súhlas s Win 8.1, jediný systém od MS, ktorý mi za celý rok ani raz necrashnul.