Jak je to s debuggerem?, jak vlastně funguje a poč by bylo složité ho zprovoznit na vlastní desce? Zatím jsem nic takového nepoužíval, buť simulace kusu kódu nebo jsem vypisoval co mě zajímalo přes UART.
Není to složité, jmenuje se to SWD potřebuje to jen pár drátů (SWDIO, SWDCLK, GND + ideálně RESET), které napojíte na nějaký JTAG/SWD čip. Otrava je to dostat spolu se sériovou linkou, boot selektorem (BOOT0 u STM32) a podobnými srandami na jeden USB kabel (dá se to třeba přes dvoukanálový FTDI FT2232H). Ty vývojové desky tohle mají vyřešené (vč. např mass storage uploadu jako má mbed) a člověk nemá na stole klubko kabelů, které se pořád zamotávají a zavazí.
Jak na to když projekt nechci řešit sám ale ve více lidech? Podporuje to nějaké vývojové prostředí?
Stejný Git (Gitlab, GitHub, Bitbucket, Gerrit, ..) jako všude jinde u software? To dnes umí snad každé IDE.
Měl bych vybrat vývojové prostředí podle výrobce nebo můžu Microchip řešit klidně v ST?
C/C++ půjde psát všude. Nástroje pro přiřazení periferií, standardní knihovna, linker skripty a hlavičkové soubory budou pravděpodobně předinstalované jen v tom IDE od daného výrobce.