Jak jako reseni trivialniho algoritmu s par ify zabere pul hodiny.
Par ifu mi na pul hodiny teda prijde. Aspon v moji domene enterprise informacnich systemu. Nad kazdym pitomym ifem je potreba se zamyslet v tak velkem kontextu, ze to neni vube jednoduche.
Co si akorat nekdy rikam je, jestli to je ci neni kontraproduktivni a jestli blbec co ten kontext nepobere, nedosahne plus minus stejneho vysledku.
Dost casto se mi stava, ze kdyz delam na nejake komponente, tak pri programovani vidim, ze predchudci zvovlili sptany design - jakoby organicky rostouci kod ve stylu programovani kalkulacky ve 2. rocniku VS namisto technicko-matematicky-spojiteho programoveho kodu, a ze vlastne uz je to vsechno tak moc slozite, ze se proste neda neudelat chyba, ani se to neda cele pobrat a to ani kdyz ta komponenta treba nedela buhvi co. Prijde mi, ze aplikace tohoto typu se neda naprogramovat jinak, nez za soucinnosti manualniho testovani, kdy ji mam spustenou a bombarduju si ji requesty. A i presto neni mozne vyloucit nejake corner-case.
Jestli to je dobre nebo ne, to nevim. Me to dobre neprijde. Prijdu si jako kdyz se snazim aplikovat paradigma, ktere je nekompatibilni s 8 z 10 mych kolegu.