Gmail blokuje emaily z postfix

Re:Gmail blokuje emaily z postfix
« Odpověď #15 kdy: 08. 04. 2019, 11:22:22 »
Domena v cloudflare, DNS nastavene spravne. MX na mojom postfixe, preposielanie na gmail fungovalo. Cca na jesen 2018 zacali problemy, gmail proste zahadzoval niektore maily. Ziadne reply s problemom dorucenia, cisty drop. User smutny kedze mal reklamacie od zakaznika ze mu nieco poslali a stratilo sa to.

Argumenty ze email je nezarucena sluzba boli nepriechodne, kedze ten isty mail poslany z tej istej adresy priamo na gmail vzdy presiel.

Riesil som to dlho, pull mailov z pop3 bolo od isteho casu nespolahlive, alternativu s vlastnym IMAP alebo tucneho mailoveho klienta som nechcel riesit takze nakoniec bolo jednoduchsie pre tych par userov na domene kupit komercny (4€/user/mesiac) GSuite.

Predpokladam ze to hadzanie polien pod nohy preposielacom je nova obchodna politika google ako presunut ludi na platenu GSuite.

Vilith

• 662
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 08. 04. 2019, 11:25:02 »
A kde berete jistotu, ze placena verze GSuite nebude trpet stejnymi problemy?
U hostovaneho reseni nikdy nevite a nemuzete vedet, co se kde deje

« Odpověď #17 kdy: 08. 04. 2019, 12:31:10 »
Jednou email neproijde, druhy den email ze stejne adresy a se stejnym obsahem projde. Je to totalni loterie. Podle me, pokud vam vsemozne pomocne sluzby reknou, ze email je ok, tak nema cenu se googlem stresovat. Nechodi, tak nechodi, sami to tak chteji. Priciny se nedopatrate a nikdy nebudete vedet, co jste udelali dobre nebo spatne. Je to ztrata casu. To, ze u emailu je dobre DKIM a cert vi co, stejne kulovy znamena, protoze tohle je u min 50% spamu ok, takze podle toho, ze to ok neni, se spam uz temer nepozna. Jsou to jen blbosti, ktere chvili k necemu byly, ale choroba se prizpusobila, takze lecba uz temer nezabira...

Pokud by se nkedo dopatral jasne odpovedi od googlu, co jim vadi, tak by to bylo velmi zajimave. Zbytek je vareni z vody, ktere nikam nevede :-(

No ono se musí člověk stresovat, pokud hostuje zákazníkovi, který nadává, že mu nefungují maily.. Já mu nevysvětlím, že gmail si jednou řekne jo a pak někdy zase že ne.. :/

« Odpověď #18 kdy: 08. 04. 2019, 14:22:01 »
A kde berete jistotu, ze placena verze GSuite nebude trpet stejnymi problemy?
U hostovaneho reseni nikdy nevite a nemuzete vedet, co se kde deje
Istotu samozrejme nemam, ale pred prechodom na GSuite to testovali nespokojni posielaci a priame poslane na prislusne gmail konto vzdy preslo.

Ak by toto riesenie bolo vyrazne horsie ako povodne, tak spravim rollback konfiguracnych zmien, presmerujem MX naspat na moj server a mozem skusat rozbehat nejaky sposob POP3/IMAP s Thunderbirdom. Zatial je ten GSuite sposob bez problemov.

Este mi napadla alternativa ze gmail detekoval z mojej IP vela preposielaneho SPAMu (mam tam aj dalsie projekty a niektore pouzivaju preposielanie mailov na gmail), takze mohol byt nachylnejsi na zahodenie preposielanych mailov z tejto domeny. Zaplatit si u VPS providera dalsiu IPv4 a presmerovat MX zaznamy na novu IP by mohlo tieto predsudky eliminovat, to ale budem riesit len ak sa GSuite neosvedci.

JmJ

• 325
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 09. 04. 2019, 08:33:03 »
Jednou email neproijde, druhy den email ze stejne adresy a se stejnym obsahem projde. Je to totalni loterie. Podle me, pokud vam vsemozne pomocne sluzby reknou, ze email je ok, tak nema cenu se googlem stresovat. Nechodi, tak nechodi, sami to tak chteji. Priciny se nedopatrate a nikdy nebudete vedet, co jste udelali dobre nebo spatne. Je to ztrata casu. To, ze u emailu je dobre DKIM a cert vi co, stejne kulovy znamena, protoze tohle je u min 50% spamu ok, takze podle toho, ze to ok neni, se spam uz temer nepozna. Jsou to jen blbosti, ktere chvili k necemu byly, ale choroba se prizpusobila, takze lecba uz temer nezabira...

Pokud by se nkedo dopatral jasne odpovedi od googlu, co jim vadi, tak by to bylo velmi zajimave. Zbytek je vareni z vody, ktere nikam nevede :-(

No ono se musí člověk stresovat, pokud hostuje zákazníkovi, který nadává, že mu nefungují maily.. Já mu nevysvětlím, že gmail si jednou řekne jo a pak někdy zase že ne.. :/

Ja vim, chapu. Ale zkuste to. Protoze si myslim, ze tohle fakt nevybojujete bez toho, ze byste vtrhla do sidla googlu s kudlou v ruce :-(. Moc pekny stav by byl, kdyby lidi od gmailu prave z tehle duvodu zacali odchazet, az by se google chytil za nos a neco s tim udelal, ale nedelam si v tomhle smeru zadne iluze.

Kazdopadne pokud na neco fakt prijdete, tak dejte vedet, jsem napjat.