Ja mam klavesnici z roku 1991, asi pred 20ti lety jsem ji vyhodil, protoze zdvojovala pismena. Pak jsem ji pred radove 15ti lety nasel nekde hluboko ve skladu a od te doby jsem ji uz neopustil. Az se nekdy pokazi, pujdu do duchodu :-)
Sice nektera pismena uz jsou spatne videt, ale ja si je pamatuju. Na nekterych tlacitkach jsou opotrebovana, na jinych malo pouzivanych jsou pod vrstvou spiny. Nejspinavejsi tlacitka jsou ~`, pravy shift, pravy control a numlock. Kupodivu i / na numericke klavesnici je pokryty souvislou vrstvou spiny. Naopak sipka dolu je uplne bez napisu a sipka doleva skoro. Naopak sipka doprava je jak nova.
Enter je takovy ten do obraceneho L - myslim si, ze tahle varianta je nejlepsi.
Kdyz uz jsme u klavesnice a Linuxu - leta a leta mam problem s tim, ze kdyz potrebuju oznacit blok v listboxu (treba maily od-do), je potreba je oznacovat klikanim krysou a drzet shift. Celou dobu jsme mel problem v tom, ze kdyz zmacknes shift a kliknes, klikne to bez shiftu. Ten shift potrebuje pul sekundy nez se muze kliknout. Az jsem doma vyhodil mac a poridil si linux, jsem zjistil, ze doma tento problem nemam. Ono to bylo zpusobeno tim, ze klavesnice je pripojena do klavesnicoveho portu, kdezto krysa je usb a tyhle dva subsystemy se naksi nedokazaly syncnout. Tak jsem klavesnici pripojil pres usb adapter a problem zmizel. Ovsem objevil se jiny - kdyz zmacknu numerickou 8 a hned po ni nejake jine tlacitko, zacnou chodit osmicky dokud nezmacknu neco jineho - nejaky divny bug tohoto usb-kbd adapteru. Dela to jenom ta osmicka...