o 3 měsíce později... ale zkusím to
čeká nás kompletní rekonstrukce bytu, včetně elektroinstalace.
Zvažuji, jestli má smysl řešit nějakým způsobem chytrou domácnost/elektroinstalaci, nebo ne, jsem pořád na vážkách ve smyslu, že sice by bylo fajn, kdyby se světla dala vypnout všechna najednou, nebo že by se automaticky stmívala dle okolního osvětlení, nebo po spuštění filmu ... ale tak nějak mě nenapadají jiná využití a tedy ani nevím, jestli to pro nás má smysl.
Předokenní rolety/žaluzie nebudou.
Kotel, ani bojler nemáme.
2 děti, 2 pokojíčky
Nic extra zajímavého
Prostě jediné, co mě napadá, že by se dalo nějak řešit jsou světla, případně termostatické hlavice na radiátory, nebo vypínat nějaké zásuvky?
Přičemž cena by byla asi i dvojnásobná, ne-li trojnásobná.
Chci se tedy zeptat, jestli vás napadají ještě nějaké další možnosti použití, případně, jestli je nějaká poradna, studio, něco, co se tím zabývá, co by mohli udělat projekt, případně i s realizací. (Ostrava)
Podmínkou by ale vždy bylo, že to musí být otevřené, abych si mohl do budoucna sám přidávat události (OpenHAB, Homey, ...?) a že by základní funkce, jako je rozsvícení světla, fungovaly i v případě poruchy centrální jednotky.
Nechci se dostat do stavu, že se nějaká chytrá část pokazí a kvůli tomu mi nepůjde nikde ani rozsvítit...