MSI Radeon RX 570 ARMOR 8G OC, linux kompatibilita

MSI Radeon RX 570 ARMOR 8G OC, linux kompatibilita
« kdy: 26. 02. 2019, 16:55:23 »
Chystam se na upgrade starsiho pocitace a nejsem si uplne jisty jak tato grafika pojede v linuxu.

MSI Radeon RX 570 ARMOR 8G OC
https://www.alza.cz/msi-radeon-rx-570-armor-8g-oc-d5273919.htm

Budu k tomu pripojovat tri monitory jeden 4K a dva 1440p pres DisplayPort.
Bude to moc hlucne?
Narazili jste na problemy s touto nebo podobnou grafikou od AMD?

Nehraju hry. Pouzivam Gnome3 a mam tri monitory,  jeden 4K a dva 1440p.

V soucasne dobe mam GK107GLM [Quadro K2000M] (rev a1) a za tech nekolik let jsem si prosel nekolika problemama, ktere bych nechtel opakovat, proto volim AMD grafiku. V soucasne dobe treba nejede sleep mode, proste porad neco. AMD ma ovladace primo v jadre, tak ocekavam, ze to bude lepsi. Integrovanou grafiku nechi pouzivat.

martyd420

• 221
  • K U B U N T U
    • Zobrazit profil
Re:MSI Radeon RX 570 ARMOR 8G OC, linux kompatibilita
« Odpověď #1 kdy: 27. 02. 2019, 07:08:38 »
Mám sice RX580, ale ten ovladač je stejný...
Pokud ti jde o hlučnost, není to dobrá volba.
Ve windows se ty ventilátory bez zátěže úplně zastaví a o kartě nevím. Ubuntu (amdgpu/amdgpu-pro) nemá k dispozici ovladače, které by to uměly. 
Neříkám, že je to nějak silný hluk, ale prostě se to neustále točí a je to po celou dobu slyšet.

Určité polovičaté řešení je možnost doinstalovathromadu dalších věcí, které pak umožní nastavit ručně křivku rpm/°c, což jsem absolvovat nechtěl, takže jsem skončil v pekle. Windows pekle, ale v naprostém tichu :)
T_PAAMAYIM_NEKUDOTAYIM

« Odpověď #2 kdy: 27. 02. 2019, 13:30:47 »
Nevidim moc smysl toho, chtit nastavovani vetracku v driveru GPU. Pokud jde teplota nahoru, tak by se mel IMO prizpusobit airflow v cele skrini, takze stejne clovek musi skoncit s nejakym programem, co ma globalnejsi pohled na vec.

BTW: Od oka by melo jit na tuhle kartu dat pomalu kazde Accelero.

« Odpověď #3 kdy: 27. 02. 2019, 14:05:48 »
Nevidim moc smysl toho, chtit nastavovani vetracku v driveru GPU. Pokud jde teplota nahoru, tak by se mel IMO prizpusobit airflow v cele skrini, takze stejne clovek musi skoncit s nejakym programem, co ma globalnejsi pohled na vec.

Prave ze tam moc velka zatez na GPU nebude, protoze tam bude jen itntellij idea, par terminalu, nejaky FF s hromadou tabu, Chrome, a par dalsich kancelarskych aplikaci.

Docela me prekvapilo, ze AMD ma v takto zasadni veci rozdilne se chovajici ovladace pro linux a windows ...

Diky za postrehy z bojiste.

« Odpověď #4 kdy: 27. 02. 2019, 15:33:13 »

Prave ze tam moc velka zatez na GPU nebude, protoze tam bude jen itntellij idea, par terminalu, nejaky FF s hromadou tabu, Chrome, a par dalsich kancelarskych aplikaci.

Docela me prekvapilo, ze AMD ma v takto zasadni veci rozdilne se chovajici ovladace pro linux a windows ...

Neni na to RX580 trochu overkill? Zejmena protoze RX570 umi to same, jen ma o neco mensi vykon a hlavne spotrebu...

Rekl bych, ze i RX550 nebo RX560 by mely byt OK, ale je potreba si ve specifikaci konkretni karty ujasnit, ze skutecne zvlada naraz tolik vystupu. Ja mel RX550 se 1*4k a  2*FullHD a bez problemu, jen to chtelo vzit spravnou kombinaci redukci. Az kdyz jsem po tom chtel 5k a dalsi displaye, tak jsem narazil (coz vedlo ke dvema kartam, coz vede k problemum s wlroots, coz znamena wlroots z gitu, pokud clovek nechce zakysnout na Xwindow a tak ;) )

« Odpověď #5 kdy: 27. 02. 2019, 15:37:55 »

Neni na to RX580 trochu overkill? Zejmena protoze RX570 umi to same, jen ma o neco mensi vykon a hlavne spotrebu...

Rekl bych, ze i RX550 nebo RX560 by mely byt OK, ale je potreba si ve specifikaci konkretni karty ujasnit, ze skutecne zvlada naraz tolik vystupu. Ja mel RX550 se 1*4k a  2*FullHD a bez problemu, jen to chtelo vzit spravnou kombinaci redukci. Az kdyz jsem po tom chtel 5k a dalsi displaye, tak jsem narazil (coz vedlo ke dvema kartam, coz vede k problemum s wlroots, coz znamena wlroots z gitu, pokud clovek nechce zakysnout na Xwindow a tak ;) )

Mam to rovnou v nadpisu, ze uvazuju o RX 570, o moc mensi spotrebu bohuzel nema.

http://gpuboss.com/gpus/Radeon-RX-580-vs-Radeon-RX-570

« Odpověď #6 kdy: 27. 02. 2019, 16:20:16 »

Mam to rovnou v nadpisu, ze uvazuju o RX 570, o moc mensi spotrebu bohuzel nema.

http://gpuboss.com/gpus/Radeon-RX-580-vs-Radeon-RX-570

Promin, splynulo mi to s tou RX580, ktera se zminovala dal.

« Odpověď #7 kdy: 07. 08. 2019, 13:31:03 »
Chystam se na upgrade starsiho pocitace a nejsem si uplne jisty jak tato grafika pojede v linuxu.

MSI Radeon RX 570 ARMOR 8G OC
https://www.alza.cz/msi-radeon-rx-570-armor-8g-oc-d5273919.htm

Budu k tomu pripojovat tri monitory jeden 4K a dva 1440p pres DisplayPort.
Bude to moc hlucne?
Narazili jste na problemy s touto nebo podobnou grafikou od AMD?

Nehraju hry. Pouzivam Gnome3 a mam tri monitory,  jeden 4K a dva 1440p.

V soucasne dobe mam GK107GLM [Quadro K2000M] (rev a1) a za tech nekolik let jsem si prosel nekolika problemama, ktere bych nechtel opakovat, proto volim AMD grafiku. V soucasne dobe treba nejede sleep mode, proste porad neco. AMD ma ovladace primo v jadre, tak ocekavam, ze to bude lepsi. Integrovanou grafiku nechi pouzivat.

Moje reseni nakonec bylo poridit si desktop a do nej
HP NVIDIA Quadro P400 2GB GDDR5

Pripoji 3 monitory mDisplay Port, muzou byt 4K
spotreba 30w https://www.nvidia.com/content/dam/en-zz/Solutions/design-visualization/quadro-product-literature/302022-DS-NV-Quadro-Pascal-P400-A4-03Feb17-NV-fnl-WEB.pdf

Od te doby zadny problem s uspavanim pocitace. Vypada to, ze problem byl v te mobilni grafice nebo uplne nekde jinde.