QuickTime a IP kamery AVTECH

QuickTime a IP kamery AVTECH
« kdy: 23. 02. 2019, 08:48:49 »
Ahoj,

mám dvě IP kamery AVTEch a NVR. Na dálku, přes internet na ně vidím z mobilu přes EagleEyes. Na desktop je buď windows aplikace a nebo to jde i přes webové rozhraní.

V Linuxu mám problém, aplikaci jsem teda nezkoušel (třeba pod wine) a asi ani nechci.

To webové rozhraní by mělo fungovat, resp. funguje kromě obrazu, který závisí na pluginu quicktime.

Nepodařilo se mi vyřešit, aby  quicktime fungovalo v chrome, nebo ve firefoxu.

A nebo, je nějaký software pro kamery v linuxu? Zkoušel jsem nainstalovat ZoneMinder. Jednak teda netuším, jestli Zoneminder, který běží v tom chrome umí zobrazit obraz z kamer. A pokud ano, pak nevím jak to nastavit. Nastavil jsem připojení přes http, zdal ip adresu - no, ale tam je nejdříve přihlašovací stránka a teprve pak ta html stránka se záznamem z kamer - zkrátka webová stránka. Aha teď mě napadlo, ta webová stránka je na tom NVR a teda možná se připojit přímo na ip těch kamer. To pak půjde?

Budu vděčný za jakékoliv řešení .

díky
« Poslední změna: 23. 02. 2019, 17:44:01 od Petr Krčmář »

Re:quicktime && ip kamery avtech
« Odpověď #1 kdy: 23. 02. 2019, 09:31:14 »
Ještě jsem teda zjistil, že když zkusím použít to webového rozhraní k těm kamerám, tak firefox se snaží video i stahovat, ale z nějakého důvodu mu to nejde. Chrome evidentně nepodporuje ten plugin.

Chrome:

a firefox

« Odpověď #2 kdy: 23. 02. 2019, 13:35:14 »
Ahoj,
moderní prohlížeče už nepodporují staré zásuvné moduly využívající API Netscape, umí však zobrazit webm a mp4, nikoliv však mov. Ze zdrojového kódu webového rozhraní ke kameře nebo AVR by šla vytáhnout adresa videa, VLC nebo SMplayer by ji mohl umět přehrát. V prohlížeči to však na přímo nepůjde, leda na serveru v reálném čase překódovat do jiného formátu, s tím by si pak prohlížeč poradil.

« Odpověď #3 kdy: 23. 02. 2019, 15:02:47 »
díky,
asi to bud ezáviset na hardware, ale ten mov vyrábí nejspíš už ty IP kamery (napojené na to NVR), že?

Víc zatím nevyzkouším, je to na lokální síti a přes proxy vidím jen to rozhraní toho NVR.

Jak vlastně komunikuje kamera s NVR, přes http(s)? Takže to je teoreticky nějaké "API", které lze zjistit a použít? Není to jen přenos obrazu, je tam nastavování kamer a atd. Jestli to dobře chápu, teda. Nebo to je nějaký uzavřený protokol?

Re:QuickTime a IP kamery AVTECH
« Odpověď #4 kdy: 23. 02. 2019, 22:11:51 »
Nejlépe to jde zjistit prohlédnutím těch webovek. Ovládání nevím jestli je standardizováno, video se většinou odesílá protokolem RTSP s tím by si měl poradit jakýkoliv přehrávač. Pokud jde NVR aktualizovat, tak by mohlo nabízet i moderní řešení, ale nevsázel bych na to. Ještě je možnost mít v záloze starý prohlížeč buď ve virtuálu nebo nějakém kontejneru. Bohužel i nová NVR zatím HTML5 moc neholdují, pokrok v některých odvětvích jde docela pomalu :-/ Dá se to řešit vlastním serverem s programem fungujícím jako NVR, ale je otázkou jak spolehlivá je detekce pohybu a jiné pokročilé funkce. V každém případě kamery případně i NVR nevystavovat přímo do internetu, ideálně použít proxy či VPN, síťová bezpečnost těchto zařízení nebývá na valné úrovni.

« Odpověď #5 kdy: 24. 02. 2019, 01:44:45 »
Kamera posílá RTSP. MOV by mělo vyrábět až NVR.

« Odpověď #6 kdy: 24. 02. 2019, 04:06:08 »
Díky moc.
Posunulo mě to správným směrem.

Ve zdrojácích html stránky z toho NVR je v tagu embed atribut qtsrc="rtsp://....." a když tu adresu dám do vlc playeru, tak vidím obraz kamery. Jedné kamery, ze dvou, což je trochu záhada, ale to už dořeším.

dík