Alternativa ke GNOME Shell

novomente

Alternativa ke GNOME Shell
« kdy: 13. 04. 2011, 19:38:14 »
Představte si, že máte nainstalované GNOME 3, ale bez GNOME-Shell. Představte si, že místo GNOME-Shell máte úplně nové prostředí, které máte možnost vytvořit.

V tomto novém prostředí můžete nechat nějaké vychytávky z GNOME 2. Můžete tam naopak přidat něco z jiných prostředí, jako jsou KDE, Unity, XFCE, LXDE, Fluxbox, Openbox, Sawfish, Awesome, AfterSTEP atd.

Nebo tam můžete přidat samostatné vychytávky jako jsou Avant Window Navigator, Compiz atd. A také tam můžete přidat to, co se vám líbí na Windows nebo Mac OS X, Solaris, BeOS, AmigaOS atd.

A také tam můžete mít úplně nové věci, které jinde nenajdete.

Takže, co byste v tom novém prostředí nechali, co byste přidali a jaké funkce by to mělo mít, aby se vám v tom pracovalo dobře, rychle, pohodlně, intuitivně, přehledně a kdoví jak ještě (každý, kdo co uzná za vhodné)?
« Poslední změna: 13. 04. 2011, 20:31:49 od Petr Krčmář »

Re: Alternativa ke GNOME-Shell
« Odpověď #1 kdy: 13. 04. 2011, 19:57:21 »
Sice nechápu, jaký má tohle hlubší smysl, nicméně:
Potřebuju:
- virtuální plochy (alespoň 4)
- ikonky na ploše
- alespoň dva vysouvací panely (hlavní dole, další nalevo)
- něco, co ukazuje vytížení CPU a zabranou paměť (stačí i něco hodně jednoduchého)
- ukazatel připojení k internetu

Nepotřebuju:
- aktivity
- sémantický desktop
- efekty plochy (sněžení, vlnění a podobné 2D/3D kraviny)

Re: Alternativa ke GNOME-Shell
« Odpověď #2 kdy: 13. 04. 2011, 20:01:11 »
Mne sa GNOME Shell paci, vytkol by som mu len nastavenia, je ich tam naozaj minimum a vacsina sa da nastavit len v tom config editore ci jak sa to vola...
Ale k veci. Z inych prostredi by som tam nedaval nic (iba ak behove kniznice KDE, atd.). Paci sa mi koncept jedneho panelu (hore). Tiez by som tam dal plnu podporu ovladania z klavesnice (aj ked mys vyuzivam ale to mam este zlozvyk z oblockov :D ).
Co sa mi paci na Windows alebo Mac OS X? Na designe windows sa mi paci ze ma od zaciatku cisty vzhlad. Tema Aero vyzera dobre. Clovek sa tam citi "ako doma", ale windows je bohuzial dobry len na obrazkoch (ked sa to hybe tak uz velmi nie :) ). Vzhlad Mac OS X sa mi celkovo paci, ale linux je vitaz pretoze nema pevne nastaveny takmer nekonfigurovatelny vzhlad ale plne konfigurovatelny.