Ověření pracovní praxe

Re:Ověření pracovní praxe
« Odpověď #15 kdy: 07. 02. 2019, 08:18:48 »
Z 10ti zaměstnavatelů kde jsem pracoval jsem toto absolvoval jednou, konkrétně v Oracle, co vím tak to tuším ještě chce třeba Concur. Jinak všude klasický doklad o nejvyšším dosaženém vzdělání + výpis z rejstříku trestů.
Musel si predkladat aj zapoctove listy z predchadzajucich zamestani?

Jak vypadala ta kontrola v Oracle? Stacilo len predlozit zapoctove listy? Alebo chceli aj nieco viac odporucania, kontakt na predchadzajucich leadrov/managerov?

Nějaký doklad o startu a o konci zaměstnání, výplatní pásky, kontakty na kolegy či manažery, dost s tím prudili. Zpětně když vidím jaký to byl opruz a "co za to" bych do toho nešel,... Co to tak vidím, tak se na takové věci nemůžeš zeptat na pohovoru, navíc pohovory, to je lež na druhou, na druhou stranu co to tak vidím, tak dneska hodně lidí prostě po týdnu dá v práci výpověď, když to nenaplňuje očekávání, a osobně to vnímám asi jako nejlepší systém.

V USA to dohnali k dokonalosti, a tam už je oblíbený tzv. "ghosting", prostě si zajdeš na oběd, a do práce se už nevrátíš a nebereš telefony. Osobně vnímám výpovědní lhůtu v práci jako spíše "bonus" pro zaměstnavatele než nějaký benefit pro zaměstnance.

« Odpověď #16 kdy: 07. 02. 2019, 12:12:24 »
výplatní pásky
to jako fakt? to musi byt clovek fakt zoufalej kdyz tohle projde az do konce
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #17 kdy: 07. 02. 2019, 12:37:39 »
Vyplatni pasky?  ;D Tak to je brutal. To som aj tak vyhadzoval, takze to by som asi nikdy nedodal. Neskor sa zaviedli elektronicke vyplatne pasky, takze aj keby som to chcel dodat tak nemozem.

Toto je uz podla mna dost z ciarou. Neni ich do toho nic, kolko presne som zarabal v minulosti. Start zamestnani sa dokazuje zrejme pracovnou zmluvou a tam je tiez uvedeny plat.

« Odpověď #18 kdy: 07. 02. 2019, 12:43:32 »

Nějaký doklad o startu a o konci zaměstnání, výplatní pásky, kontakty na kolegy či manažery, dost s tím prudili. Zpětně když vidím jaký to byl opruz a "co za to" bych do toho nešel,... Co to tak vidím, tak se na takové věci nemůžeš zeptat na pohovoru, navíc pohovory, to je lež na druhou, na druhou stranu co to tak vidím, tak dneska hodně lidí prostě po týdnu dá v práci výpověď, když to nenaplňuje očekávání, a osobně to vnímám asi jako nejlepší systém.

V USA to dohnali k dokonalosti, a tam už je oblíbený tzv. "ghosting", prostě si zajdeš na oběd, a do práce se už nevrátíš a nebereš telefony. Osobně vnímám výpovědní lhůtu v práci jako spíše "bonus" pro zaměstnavatele než nějaký benefit pro zaměstnance.
Toto je standard pre korporaty, alebo to je nieco vynimocne s cim sa na par vynimiek(Oracle, Honeywell) moc nestretnes?

« Odpověď #19 kdy: 07. 02. 2019, 14:03:39 »
Kupříkladu HCL Technologies (při najímání na HPP) ten background check bere obzvláště intenzivně.

Dělá jim to Credence Background Screening a KPMG plus milion papírů pro HCL jako takové - např. všechny adresy, na kterých člověk žil v posledních letech + důkazy/kontakty na svědky, historii zaměstnání za posledních x let + kontakty na HR a šéfy, potom prokázat (včetně svědků) co jsem dělal v době mezi zaměstnáními atd.

Takže buďte rádi za kopii maturitního vysvědčení :)
(budiž jim ke cti, že jsem jim asi 75% těch papírů nedodal nebo jsem se nevešel do nabídnutých hodnot parametrů a není s tím zas až tak velký problém)

« Odpověď #20 kdy: 07. 02. 2019, 14:26:41 »
To delaji pro armadu nebo co?

« Odpověď #21 kdy: 07. 02. 2019, 15:04:22 »
Nikoli, poskytují služby zejména pro velké korporáty - pharma, kosmetika, kuchyňská/koupelnová chemie atd. a najímají si na to lidi v místě působnosti klienta na on-site support.

Paradoxně když jsem dělal ve složce armády jako občanský zaměstnanec, neproběhl prakticky žádný check, jen velmi rychlé školení při příležitosti dělání prověrky na stupeň Vyhrazené.

« Odpověď #22 kdy: 07. 02. 2019, 15:14:56 »
Nikoli, poskytují služby zejména pro velké korporáty - pharma, kosmetika, kuchyňská/koupelnová chemie atd. a najímají si na to lidi v místě působnosti klienta na on-site support.

Paradoxně když jsem dělal ve složce armády jako občanský zaměstnanec, neproběhl prakticky žádný check, jen velmi rychlé školení při příležitosti dělání prověrky na stupeň Vyhrazené.
Bol si aj adekvatne takejto kontrole ohodnoteny? Podla toho co popisujes to znie jak keby si tam robil nieco velmi dolezite a zarabal stovky tisic kc.

« Odpověď #23 kdy: 07. 02. 2019, 15:19:57 »
Hele, já ti nevím. Řekl jsem si za onsite support 8h/5d hrubých 55, dostal jsem 50. Reálně drtivou většinu času tvořily L1 požadavky typu objednávání a rozdávání mobilů, příslušenství, administrativa, skutečného IT naprosté minimum..

(bavíme se o HPP, ne o OSVČ)

« Odpověď #24 kdy: 07. 02. 2019, 15:33:52 »
Za pade se vysliknout do naha? husty.

« Odpověď #25 kdy: 07. 02. 2019, 15:40:00 »
Tie vyplatne pasky a dokaz co si robil vo svojom volnom case je nieco brutalne cez ciaru. Za toto by ich mal kazdy normalny clovek poslat niekam. Ale chapem ze to niekto akceptuje.

« Odpověď #26 kdy: 07. 02. 2019, 15:43:11 »
Ale chapem ze to niekto akceptuje.
No kdyby tam byla jedna nula navic v te vyplate tak s primhourenim oci...

DgBd

• 282
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 07. 02. 2019, 22:33:32 »
OphrahHokulani: Pro IBM ani AT&T pracovat nechceš.

Jinak ten background check od Oracle ani Honeywell nebyl nic problematického, jenom prostě zavolali a zeptali se, jestli tam dotyčný pracoval a na jaké pozici, případně je zajímaly zkušenosti s dotyčným. Samozřejmě si od dotyčného vyžádali povolení, jestli se mohou zeptat.