Jak se naučit programovat?

Tomas Trnka

Re:Jak se naučit programovat?
« Odpověď #60 kdy: 10. 12. 2012, 12:46:31 »
a co python?
ten podla Vas nema buducnost ? Dost casto sa o nom hovorilo ako o dalsom c+.

« Odpověď #61 kdy: 10. 12. 2012, 13:20:39 »
Python ma minulost, soucasnost i budoucnost.

Jako jazyk pro zacatecnika je imo velmi vhodny, ale je v nem napsano i dost vyznamnych aplikaci. Netoci se v nem takove penize jako rekneme v Jave, urcite z nej nebude dalsi C++, ale da se v nem vyresit hodne problemu s relativne malou namahou.

JSH

« Odpověď #62 kdy: 10. 12. 2012, 14:20:52 »
Lidé kteří se dokáží naučit jakýkoliv programovací jazyk na úroveň profesionála. Tvoří všechno sami od nuly.
Člověk na profesionální úrovni NEtvoří všechno sám od nuly. Je málo stupidnějších věcí než znova a znova psát věci, ke kterým jsou dostupné kvalitní, rychlé a odladěné knihovny. Ani WYSIWYG automaticky není známka neprofesionála. Profesionál se pozná podle toho, že používá ten nejvhodnější nástroj a občas není nic vhodnějšího.

Mirek

« Odpověď #63 kdy: 10. 12. 2012, 14:29:12 »
Lidé kteří se dokáží naučit jakýkoliv programovací jazyk na úroveň profesionála. Tvoří všechno sami od nuly.
Člověk na profesionální úrovni NEtvoří všechno sám od nuly. Je málo stupidnějších věcí než znova a znova psát věci, ke kterým jsou dostupné kvalitní, rychlé a odladěné knihovny. Ani WYSIWYG automaticky není známka neprofesionála. Profesionál se pozná podle toho, že používá ten nejvhodnější nástroj a občas není nic vhodnějšího.

Ano. Máte částečně pravdu.

pedro

« Odpověď #64 kdy: 10. 12. 2012, 15:55:44 »
Celkem jednoduché řešení je Python. Kniha je http://www.diveintopython.net/. Jestli to není pro komerční účely tak to stačí. Dneska je programování "jednoduché". Já se kdysi na střední učil C, to vypadalo úplně jinak. V Pythonu s množstvím knihoven, co jsou k mání na netu, se dá napsat i celkem složitá aplikace ve velmi rozumném čase. Programování je super, pokud se člověk nemusí živit jako programátor :-)

Markus

« Odpověď #65 kdy: 10. 12. 2012, 16:07:32 »
Python je imho dost mimo, pokud tě to má živit.
Zpětně vidím, že mi ho doporučil zase jen student, který si s ním taky jen hrál.
A byla velká hloupost ho poslechnout!
Koukni se, co chtějí na www.prace.cz nebo jobs a uvidíš, já s Pythonem nepochodil, na hraní dobrý, ale jinak zahozenej čas.

yad

« Odpověď #66 kdy: 10. 12. 2012, 18:20:55 »
Python je imho dost mimo, pokud tě to má živit.
Zpětně vidím, že mi ho doporučil zase jen student, který si s ním taky jen hrál.
A byla velká hloupost ho poslechnout!
Koukni se, co chtějí na www.prace.cz nebo jobs a uvidíš, já s Pythonem nepochodil, na hraní dobrý, ale jinak zahozenej čas.
Niečo na tom je, ale problém pythonu vo väčších projektoch je, že sa udržuje celkom ľahko a s nižším počtom riadkov na splnenie cieľu sa v tom programátor nestráca, t.j. zvláda viac kódu. Preto tých programátorov v Pythone tak veľa nie je treba, ale keď sú treba, tak je to seriózna ponuka ako každá iná.

KapitánRUM

« Odpověď #67 kdy: 10. 12. 2012, 20:03:21 »
Niečo na tom je, ale problém pythonu vo väčších projektoch je, že sa udržuje celkom ľahko a s nižším počtom riadkov na splnenie cieľu sa v tom programátor nestráca, t.j. zvláda viac kódu. Preto tých programátorov v Pythone tak veľa nie je treba, ale keď sú treba, tak je to seriózna ponuka ako každá iná.

Jo, ovšem C# bývá často placený dvojnásobnou sazbou, byť k tomu vlastně nebývá důvod.

Jinak jsem se podíval na Jobs a první:
http://acjobs.jobs.cz/pd/490576822?rps=233&section=positions

20 až 30 tisíc?
V Brně?

A asi stejná firma C#
http://acjobs.jobs.cz/pd/490570513?rps=233&section=positions
30 až 45 tisíc.
V Brně.

Ale rozumím tomu, ten C# bude ten hezký, co bude mluvit se zákazníkem a Pythoňák ten podržtaška, co to odedře  ;D

Jiank Pytloun fakt nevypadá tak "nežádaně", ale osobně bych šel spíš do té Java/C#.
Byť uznávám, Pytlounovejch projektů je prostě méně, tedy je to poměrně řekl bych relevantní připomínka, že může být větší problém najít si práci jako Pytlouňák než jako C#.

pyth

« Odpověď #68 kdy: 10. 12. 2012, 20:59:54 »

To neházej na Python, ale na vlastní neschopnost. V Pythonu můžeš dělat všechno a pochybuju, že bys neměl šanci v něm nic dělat. Jako webař v něm můžeš dělat, jako běžný programátor v něm můžeš dělat, jako admin v něm můžeš dělat. Si šel prodávat kytky nebo co?

KapitánRUM

« Odpověď #69 kdy: 10. 12. 2012, 21:11:50 »
To neházej na Python, ale na vlastní neschopnost.

Á, tohle asi je ten moderní Linuxový přístup
"No jasně že Linux není na víc počítačích, protože jsou lidi neschopný!"
"No jasně že je lepší mít padesát X rozhraní, než jedno!"
"No jasně že je lepší programovat v něčem, co na Linuxu pojede, než v něčem, co v Linuxu nepojede!"

Proč z toho mám pocit, že na druhé straně sedí nafoukaný nedostudovaný pako, který dneska nedalo test, ale myslí si, že v 20-ti sežralo všechnu moudrost světa?

;D

A třeba se pletu  ;D

pyth

« Odpověď #70 kdy: 10. 12. 2012, 21:22:15 »
Python je skvělej jazyk a pokud už nenajdeš pozici jako Python programátor, tak ho využívej v práci. Také jsem poslední dobou žádnou pozici nenašel, ale v Pythonu dělám skoro každý den. Potřebuješ web pro uživatele? Python. Děláš nějaký složitější admin věci? Python. Jen tak chceš něco spíchnotu? Python. Využití má plno. Nedá se říct, že bys něco podobného mohl dělat v Javě, C# nebo v C. Klidně to může být Ruby, to je v podstatě jedno. Viděls někde plno pozic pro Ruby?

pyth

« Odpověď #71 kdy: 10. 12. 2012, 21:25:56 »
"No jasně že Linux není na víc počítačích, protože jsou lidi neschopný!"
"No jasně že je lepší mít padesát X rozhraní, než jedno!"
"No jasně že je lepší programovat v něčem, co na Linuxu pojede, než v něčem, co v Linuxu nepojede!"

S tímhle ale souhlasím :D

KapitánRUM

« Odpověď #72 kdy: 10. 12. 2012, 22:07:00 »
Python je skvělej jazyk a pokud už nenajdeš pozici jako Python programátor, tak ho využívej v práci. Také jsem poslední dobou žádnou pozici nenašel, ale v Pythonu dělám skoro každý den. Potřebuješ web pro uživatele? Python. Děláš nějaký složitější admin věci? Python. Jen tak chceš něco spíchnotu? Python. Využití má plno. Nedá se říct, že bys něco podobného mohl dělat v Javě, C# nebo v C. Klidně to může být Ruby, to je v podstatě jedno. Viděls někde plno pozic pro Ruby?

Pytlouna používal snad Seznam pro svůj portál, než to myslím zahodili, ale to nic nemění na tom, že to použitelné je a na řadu věcí opravdu univerzálně použitelné. Jinak by možná stálo za to, kdyby se naučil trochu v Cčku, to se hodí v Linuxu na ledacos.
Obvykle pokaždé, když musíš něco zkompilovat, tak je dobré vědět, jak se to dělá.

pyth

« Odpověď #73 kdy: 10. 12. 2012, 22:33:52 »
Na Linuxu se obvykle nic nekompiluje, tak si to klidně může nechat ujít. Ale jestli mu zbyde čas, tak proč ne.

neprihlaseny hawran

« Odpověď #74 kdy: 10. 12. 2012, 22:49:24 »
Na Linuxu se obvykle nic nekompiluje, tak si to klidně může nechat ujít. Ale jestli mu zbyde čas, tak proč ne.

Huh?!
(Toto jsem uz nevydžel.)
:-)