Ahoj, vidím že sa tu riešila inštalácia a vzhľad, nakoľko mám skúsenosť s ich montážou, rád sa podelím o nejaké postrehy.
Celkovo montáž ARUBA AP je také o hubu. Pokiaľ nemáš adaptér , mi to voláme dron, nakoľko svojím vzhľadom pripomína mini drona, tak ap neosadíš skoro nikam.
Až po osadení konzoly vieš AP umiestniť na sadrokartón, betón atď....
Problém je že pokiaľ riešiš vzhľad ako celkom veľkú prioritu pri realizácií, nutno podotknúť že ARUBA s touto konzolou namontovanou na strope ( sadrokartón trebárs) vyzerá dosť....čudne....odstup od steny je cca 7-8cm. Plus musíš zo steny zviesť ešte kábel do AP, čo na krásne nijako nepridáva.
Jednu inštaláciu som riešil dokonca na závitové tyče, kde išli komponenty na strope do jednej roviny ( cca 70cm od stropu). Tam sa musela upravovať pôvodná konzolka, ten malý čierny kúsok v krabici AP, aby sa naň dala uchytiť závitová tyč.
Vymyslieť sa dá veľa vecí, všetko je o kreativite technika, a odklepnutí u zákazníka. Často krát ti zákazník povie tak ako tu, že jeho zaujíma to ako to bude vypadať. A musím povedať že Aruba s dronom na sadrokartóne a PoE prívodom nevyzerá 2x sexi.....i keď samotné AP považujem vzhľadovo za jedno z najkrajších, nepôsobí lacno, má zvláštny nepravidelný dizajn a hlavne je dosť ťažké.