Doporučte spolehlivý hosting

Honza

Doporučte spolehlivý hosting
« kdy: 18. 01. 2019, 14:15:03 »
Zdanlive banalni otazka, pri dnesnim vyberu, ale...

Potrebujeme hostovat primarni a sekundarni DNS, plus radu vlastnich databazi, eshopu, atd.

V soucasne dobe mame nekolik Proxmox serveru + NASky, ale uz nam tam parkrat neco kleklo a nevedeli jsme kam driv skocit

Radi bychom to "natlacili na cloud", ale chceme nekoho, kdo se za nas postara o redundanci HW i dat, aby selhani serveru/disku uz nikdy nebyl nas problem. Zatim jsme jednali s jednou firmou, ale ti nam rekli, ze v pripade problemu nam to dokazi jen vratit do urcite verze, ale dal uz to bude na nas

Mame jeste dalsi firmy k jednani, ale rikam si, proc se nejprve nezeptat zde?

Diky za vas cas
« Poslední změna: 18. 01. 2019, 17:25:50 od Petr Krčmář »

Vilith

• 662
    • Zobrazit profil
Re:ktery hosting
« Odpověď #1 kdy: 18. 01. 2019, 16:39:46 »
DNS tu udela kazdej slusnej registrator domeny

A pokud mas Proxmox servery, tak si to jen hod na slusne hostovane zelezo do virtualniho racku - mrkni na OVH

JardaH

« Odpověď #2 kdy: 18. 01. 2019, 16:42:35 »
AWS

Vilith

• 662
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 18. 01. 2019, 16:43:26 »
AWS

To zalezi jakej potrebuje vykon - to je na kalkulaci...

Tuna wedd

Re:Doporučte spolehlivý hosting
« Odpověď #4 kdy: 18. 01. 2019, 23:25:16 »
Gigaserver nebo Gigahosting,  měl jsem u nich hosting, spokojenost

MKzB

• 102
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 04. 05. 2019, 20:12:56 »
Oživuji toto téma a prosím o doporučení webhostingu pro obecní web malé obce (cca 200  obyvatel).

V současnosti, už asi 15 let hostujeme u hostingzdarma.cz (1,5 GB www, 2 databáze max 0,5 GB, 1GB na maily).
Na hlavní doméně je oficiální web obce postavený na Joomle.
V jedné subdoméně je web mateřské školky postavený na Wordpressu.
V dalších subdoménách jsou archaické weby hasičů a o historii, psané ještě v html.

Teď řeším následující: Potřebuji navýšit prostor pro web a také prostor pro maily, protože nové vedení chce využívat IMAP protokol (synchronizace mailů mezi PC starosty a účetní). Mailová komunikace na obcích je dost velká a k tomu chodí hodně objemných nabídek - oficiálního spamu.

Můžu si u hostingzdarma připlatit navýšení prostoru, jenže to je na "chvíli", proto jsme rozhodli najít lepší hosting.
Zatím jsem sondoval u Active 24 (webhosting Firma) a u Wedosu (nolimit).
Vzhledem k tomu, že nejsem profi IT, ale dělám to spíš z nadšení (jsem zvěrolékař), prosím o doporučení dle vašich zkušeností.

Vilith

• 662
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 04. 05. 2019, 20:16:39 »
Wedosu se vyhni hooodne zdaleka

Active je rozumna volba

Najdi si na to cloveka, ktery IT dela. Usetris hodne vlastniho casu

« Odpověď #7 kdy: 05. 05. 2019, 15:53:23 »
Súhlasím s názorom na wedos, mal som tam služby a nebol som moc spokojny... Teraz sú u OVH a zatiaľ bez problému. Malé VPS na hranie mám u forpsi a občas vypadáva sieť. Bol som aj u endory a celkom spokojnosť, ale to asi nebude pre teba...

martyd420

• 234
  • K U B U N T U
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 07. 05. 2019, 10:59:58 »
Wedosu se vyhni hooodne zdaleka

Active je rozumna volba

Najdi si na to cloveka, ktery IT dela. Usetris hodne vlastniho casu

Ze zkušeností musím říct pravý opak. Active katastrofa a vyhýbáme se tomu velkým obloukem.
Problémy s převodem domén, změnou ns/kontaktů, nastavení hostingu se zasekávalo ve starých konfiguracích, časté výpadky... už je to ale delší dobu, takže pravděpodobně spoustu věcí změnili. Ale znáte to, když už si to člověk jenodu zkusí, znova do stejného průseru nešlápnu :)

S wedosem nikdy nebyl žádný problém. Jsme u nich od jejich vzniku a postihl nás jediný menší výpadek jednoho vps v době těch ddos útoků.  Aktuálně (dlouhodobě) tam máme několik hostingů a 3 VPS v různých konfiguracích a nemůžu říct jediné špatné slovo. V Únoru jsem na 2 VPS přidával uptimerobota (ping a http) a mám tam u obou dostupnost 100%
Na třetí je jeden výpadek kvůli restartu apache, jinak dlouhodobě 100%.

Takže... Nějaké konkrétní technické problémy, nebo jen plivání naslepo?

Jinak si myslím, že dnes je to v podstaně jedno. Ti větší/schopnější hráči mají kvalitu všichni dobrou, zvláště pro malé weby bychproblémy nečekal nikde.
Jen je třeba se vyhnout pseudohostingům, co si pronajmou VPS od wedosu a s ispconfigem na tom provozují "hosting" :D
T_PAAMAYIM_NEKUDOTAYIM

« Odpověď #9 kdy: 07. 05. 2019, 11:09:17 »
Za mne wedos OK. Mám tam pár věcí už dlouho a nebyl problém. Odezva od podpory v těch několiak málo případech rychlá. Na moje věci úplně v pohodě.

« Odpověď #10 kdy: 07. 05. 2019, 14:36:31 »
Súhlasím s názorom na wedos, mal som tam služby a nebol som moc spokojny... Teraz sú u OVH a zatiaľ bez problému. Malé VPS na hranie mám u forpsi a občas vypadáva sieť. Bol som aj u endory a celkom spokojnosť, ale to asi nebude pre teba...

OVH nebrat, koncem roku 2018 zrušili českou podporu, reakční doba je tak dva týdny, pokud dostatečně urgujete a píšete anglicky. Poslední zkušenost: Nezapočítali nám platby a smazali VPS. Řešíme to již měsíc. Mají to úplně na háku. Prostě tragédie, kvalita podpory je na úrovni jako cca před 4 lety (mezitím se docela snažili, měli ČR kancelář a alespoň komunikovali).

Vilith

• 662
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 07. 05. 2019, 15:22:47 »
OVH je pruser, pokud objednavas v CZ - jdi na jinou jazykovou mutaci a i kartou budes moci platiti

« Odpověď #12 kdy: 07. 05. 2019, 19:55:34 »
OVH je pruser, pokud objednavas v CZ - jdi na jinou jazykovou mutaci a i kartou budes moci platiti
Já objednávám v české mutaci OVH a můžu platit přímo kartou (alespoň před 14 dny to ještě fungovalo), přes PayU i převodem z české banky, přičemž převod z účtu u Fio na účet u Fio je okamžitý (myslím, že do Fio umí peníze poslat ihned i některé jiné české banky).

Vilith

• 662
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 07. 05. 2019, 20:07:16 »
Tak to asi po letech konecne pustili platebni branu, ja kdysi platil jen do RB
Ze by konecne jeden pozitivni krok?

« Odpověď #14 kdy: 07. 05. 2019, 20:26:36 »
Tak to asi po letech konecne pustili platebni branu, ja kdysi platil jen do RB
Ze by konecne jeden pozitivni krok?

Houby pozitivní krok, prostě zájem z jejich strany je nulový. Pak ani platební brána nepomůže.