...a proto si je necháme odpálit jedním přepětím v síti. Nebo zrcadlením chyby.
Kurva, kolikrát se tu ještě to "zálohování RAIDem" objeví???
To je tak, když někdo myslí, že řešení, který má chránit před vysypáním ložiska v jednom disku ochrání před chybou firmware toho zařízení, ransomwarem a výbuchem atomové bomby...
NAS Zyxel jsem měl a už bych si to nekoupil - spolehlivé mi to nepřišlo, OS byl děsivě zplácaný, možnosti rozšíření pouze hackováním.
Mám zkušenost tak osm let starou. Koupil jsem si NAS od ZyXELu a sice až na pár detailů (jako záloha na USB disk jedním tlačítkem) fungoval, ale pár chyb se našlo, dokonce i v SMB. Po cca 3/4 roce vyšlo update. S nadějí, že opraví padání spojení, jsem to nainstaloval a ... spojení padalo dál, jenom UI překlopili do Flashe a z výběru souborů udělali kolotoč, navázaný na kolečko myši. Alternativní firmware jsem nenašel, rozchození Linux distra taky ne. Tož jsem vykuchal disk a od té doby to leží na půdě...
Pak jsem od nich měl pod stolem malý osmiportový nemanagovaný gigový switch. Pi pokusech jsem o sebe troch škrtl drátama a do portu 5 vletělo cca 50V. Člověk by řekl, že, že když tam je dodělení trafem na 2,5kV, spálí maximálně to oddělovací trafo. Ale ono ne. Zamrzly LEDKy a spadla komunikace. Po restartu napájení ty samý LEDky svítily dál, komunikace se nechytla.
A po zkušenostech s VDSL modemem od nich, kde čtyři hodiny zabralo hledání, jak to překlopit do bridge... Blacklisted.