reklama

Nejde spustit VM v Proxmoxu

Jakub

Nejde spustit VM v Proxmoxu
« kdy: 04. 01. 2019, 13:35:41 »
Dobrý den.
V Proxmoxu jsem vytvořil VM který jel několik měsíců. Dneska po restartu serveru VM nenajede. Mohl by mi prosím někdo zkušený poradit? Děkuji za pomoc.

V logu mám:

kvm: -vnc unix:/var/run/qemu-server/101.vnc,x509,password: Failed to start VNC server: The server certificate /etc/pve/local/pve-ssl.pem has expired

TASK ERROR: start failed: command '/usr/bin/kvm -id 101 -name 101 -chardev 'socket,id=qmp,path=/var/run/qemu-server/101.qmp,server,nowait' -mon 'chardev=qmp,mode=control' -pidfile /var/run/qemu-server/101.pid -daemonize -smbios 'type=1,uuid=42f6zes-54h5-66ff-b913-85g4h12aq56' -smp '4,sockets=1,cores=4,maxcpus=4' -nodefaults -boot 'menu=on,strict=on,reboot-timeout=1000,splash=/usr/share/qemu-server/bootsplash.jpg' -vga std -vnc unix:/var/run/qemu-server/101.vnc,x509,password -cpu 'SandyBridge,+kvm_pv_unhalt,+kvm_pv_eoi,enforce,vendor=GenuineIntel' -m 4096 -device 'pci-bridge,id=pci.2,chassis_nr=2,bus=pci.0,addr=0x1f' -device 'pci-bridge,id=pci.1,chassis_nr=1,bus=pci.0,addr=0x1e' -device 'piix3-usb-uhci,id=uhci,bus=pci.0,addr=0x1.0x2' -device 'usb-tablet,id=tablet,bus=uhci.0,port=1' -device 'virtio-balloon-pci,id=balloon0,bus=pci.0,addr=0x3' -iscsi 'initiator-name=iqn.1993-08.org.debian:01:fgs562h2r2tt' -drive 'file=/var/lib/vz/template/iso/debian-9.5.0-amd64-netinst.iso,if=none,id=drive-ide2,media=cdrom,aio=threads' -device 'ide-cd,bus=ide.1,unit=0,drive=drive-ide2,id=ide2,bootindex=200' -device 'virtio-scsi-pci,id=scsihw0,bus=pci.0,addr=0x5' -drive 'file=/dev/pve/vm-101-disk-1,if=none,id=drive-scsi0,format=raw,cache=none,aio=native,detect-zeroes=on' -device 'scsi-hd,bus=scsihw0.0,channel=0,scsi-id=0,lun=0,drive=drive-scsi0,id=scsi0,bootindex=100' -netdev 'type=tap,id=net0,ifname=tap101i0,script=/var/lib/qemu-server/pve-bridge,downscript=/var/lib/qemu-server/pve-bridgedown' -device 'e1000,mac=H5:RE:G8:DC:55:01,netdev=net0,bus=pci.0,addr=0x12,id=net0,bootindex=300'' failed: exit code 1

reklama


Re:Nejde spustit VM v Proxmoxu
« Odpověď #1 kdy: 04. 01. 2019, 13:36:50 »
The server certificate /etc/pve/local/pve-ssl.pem has expired

Jakub

Re:Nejde spustit VM v Proxmoxu
« Odpověď #2 kdy: 04. 01. 2019, 13:41:33 »
A vypršel certifikát v čem, v Proxmoxu nebo v tom VM? Děkuji

Re:Nejde spustit VM v Proxmoxu
« Odpověď #3 kdy: 04. 01. 2019, 13:43:12 »
Pane kolego, to už je snad jedno. Certifikát potřebuje být napravený, pak má smysl ptát se dál (kdyby to nepomohlo).
O jaký certifkát jde zjistíte v konfiguraci,



Jakub

Re:Nejde spustit VM v Proxmoxu
« Odpověď #5 kdy: 04. 01. 2019, 14:08:14 »
Nevím zda to bude certifikátem, po instalaci je certifikát ihned neplatný a všechno funguje, tak proč by to za 3-4 měsíce nemělo jet když je tam pořád stejný (neplatný) certifikát?
Pokud se jedná o neplatný certifikát v tom VM tak to je patová situace, jelikož je to jeden soubor a do něj se pokud nenastartuje nijak nedostanu :(

Vilith

  • ****
  • 403
    • Zobrazit profil
Re:Nejde spustit VM v Proxmoxu
« Odpověď #6 kdy: 04. 01. 2019, 14:18:41 »
Certifikatem to nebude
Proxmox jiz podporuje LE certifikaty - tak si to v nem nastav, pro poradek


nrn

Re:Nejde spustit VM v Proxmoxu
« Odpověď #8 kdy: 05. 01. 2019, 21:28:27 »
Máš zálohu VM? Zkusil bych ji nahrát. Ale ještě předtím se ujisti, že máš nastavené repozitáře
Kód: [Vybrat]
deb http://download.proxmox.com/debian/pve stretch pve-no-subscription a odkomentované "enterprise" (předpokládám, že si členství neplatíš). Pak aktualizuj proxmox a dej vědět.

habakuk

Re:Nejde spustit VM v Proxmoxu
« Odpověď #9 kdy: 07. 01. 2019, 09:12:59 »
Mne sa stalo to iste po aktualizacii na proxmox 5.3-6. Po restarte celeho proxmoxu mi VM nabehla.

franta PH

Re:Nejde spustit VM v Proxmoxu
« Odpověď #10 kdy: 07. 01. 2019, 10:25:23 »
Aktualizace na 5.3-6 ?? Asi překlep, nyní je 5.3-1.

 

reklama