Chapu, ze pristup Go ma svoje vyhody a muze byt prijemny, na druhou stranu zase nevidim zadnou zvlastni komplikaci v tom, ze implementaci interface/traitu musi autor explicitne deklarovat. Typovy system to pozna, prekladac to validuje, prace s tim prakticky zadna neni
No kdyz muze prekladac najit definici traitu kdekoli ve zdrojacich, tak uplne stejne muze najit i ten konflikt, takze to mi uplne jako argument neprijde.
Ale pripomnel jsi mi, ze jednu fakt blbou vlastnost to ma: kdyz interfejs implementuju explicitne, muze mi prekladac ohlasit, ze mi neco chybi, primo na tom miste, kde to chybi. Kdyz je to implicitni, tak mi (v lepsim pripade) oznami na uplne jinem miste, ze pro tuhle strukturu interfejs definovany neni (clovek se drbe na hlave jakto, kdyz pred chvili byl - a pricinu musi hledat uplne jinde nez kde je chyba, prekladac mu s tim nepomuze). Anebo (v horsim pripade) mu to prestane fungovat az v testech (nedej matko prirodo na produkci), protoze se mu ve switchi nenamatchoval interface, pac ho kvuli nejake trivialni chybe najednou neimplementuje

Jednou se mi tohle stalo a pekne jsem si trhal vlasy, takze nakonec mas vlastne asi pravdu, zas tak dobra featura to neni. Ten spatnej zazitek muj mozek asi sebezachovne vytesnil