T-Com - Magio TV - router mikrotik

dastin517_1

T-Com - Magio TV - router mikrotik
« kdy: 20. 12. 2018, 20:04:22 »
Mam internet od T-comu VDSL, router som hodil do bridge modu a cez mikrotik, ktory je zapojeny do routra ho vytacam prostrednictvom pppoe clienta. Internet mi funguje skvelo...Ale ani za toho pana neviem rozbehat magio TV.
Na nete som sa docital iba o nastaveni VLAN pre port na ktorom je magio na vlan id: 2513...

Ale ani po dvojdnovom boji som to nedal. Pomohla by mi kazda rada....

nieco bolo aj na roote https://forum.root.cz/index.php?topic=9938.0
Pripadne nieco aj tu https://forum.telekom.sk/topic/13700-magio-tv-cez-asus-dsl-ac52u/

dastin517_1

Re:T-Com - Magio TV - router mikrotik
« Odpověď #1 kdy: 20. 12. 2018, 20:08:39 »
Pripadne dalsi postup ale neviem ho nahodit do mikrotiku

Kód: [Vybrat]
kto z Vas sa uz stretol s telekom ADB routrom, tak vie, ze to nie je ziadna vyhra.
Hladal som sposob ako ho nahradit a chcem sa podelit o ziskane skusenosti pri nastavovani Magio IPTV cez vlastny VDSL Router.
Ako router som pouzil Asus dsl-ac68u.
Nastavenie internetu je jednoduche, iba sa v menu WAN nastavi Meno/Heslo pre PPP a zvoli sa VLAN ID 2510 pre internet (s povolenym 802.1q).
Nasledne sa tiez z WAN menu prida dalsia VLAN, tento krat s VLAN ID 2513 pre Magio IPTV (taktiez s povolenym 802.1q)
Ako posledny krok sa v menu LAN a zalozke IPTV nastavia nasledovne parametre:
Choose IPTV STB Port: LAN4
Zaskrtnut policko: Remove VLAN TAG ...
Use DHCP routes: Disable
Enable multicast routing (IGMP Proxy): Enable
Enable efficient multicast forwarding (IGMP Snooping): Enable
UDP Proxy (Udpxy): 0
Staci uz len Magio IPTV box zapojit do portu 4 a mozete pozerat telku a uzit si router, ktory naozaj funguje.

budka

« Odpověď #2 kdy: 28. 12. 2018, 20:44:16 »
Ahoj,
vo vseobecnosti pre MagioTV potrebujes tu VLAN 2513 z WAN portu iba prebridzovat na vyhradeny ETH port, kde si priamo zapojis set-top-box. Neriesis L3. Bude to oddelene od tvojej LAN pre PC a pod...

budka

« Odpověď #3 kdy: 28. 12. 2018, 20:46:45 »
a samozrejme taged VLAN na WAN porte a untagged na tom ETH porte pre STB.

« Odpověď #4 kdy: 01. 03. 2019, 23:15:29 »
Ahoj,

chcel by som sa opýtať či sa podarilo vyriešiť problém. Sprevádzkoval si ten STB?